Sporza en Flanders Classics hebben een akkoord bereikt over de uitzendrechten van de Belgische koersen. Tot en met 2024 blijven wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem gewoon op het Belgische net te bekijken.

Toonaangevend

Ook de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Brabantse Pijl en Brussels Cycling Classic blijven behouden. “Met de VRT hebben we een productiepartner die al decennia toonaangevend is bij het in beeld brengen van wielrennen”, zegt Flanders Classics in een reactie op de site van Sporza. “Omdat we merken dat het wielrennen internationaal een productionele achterstand heeft tegenover andere sporten willen we hier vanuit Vlaanderen nu mee het voortouw nemen.”

De nieuwe verbintenis komt op een mooi moment voor Sporza. De Belgen raakten onlangs de uitzendrechten voor de Italiaanse wedstrijd kwijt aan Eurosport. Hierdoor waren de Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo niet op ‘De Belg’ te volgen. Ook de Giro d’Italia en Ronde van Lombardije worden exclusief op Eurosport uitgezonden.