Zondag zou eigenlijk de Ronde van Vlaanderen verreden worden, maar zoals bekend gaat die wedstrijd niet door. Sporza heeft met organisator Flanders Classics de handen ineengeslagen en organiseert een eigen Ronde. Weliswaar virtueel, maar wel met 13 profrenners aan het vertrek én live commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer.

Vandaag worden de 13 profrenners bekend gemaakt. Zij zullen vanuit hun kot de laatste 32 kilometer van het parcours afleggen. Zondagmiddag 15.30 uur begint het wielerfestijn op zender één en de website van Sporza. Het event wordt niet op Zwift, maar op een programma van Bkool gehouden.

Update: de 13 deelnemers zijn bekend! Het belooft een mooie wedstrijd te worden met alleen maar grote namen aan het vertrek. Wat te denken van Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Wout van Aert en de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2019 Alberto Bettiol?

De deelnemers: Oliver Naesen, Greg Van Avermaet, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Alberto Bettiol, Jasper Stuyven, Tim Wellens, Thomas De Gendt, Wout van Aert, Mike Teunissen, Michael Matthews en Nicolas Roche.

Xandro Meurisse en Greg Van Avermaet