SIGMA introduceert twee nieuwe modellen in hun ROX fietscomputer lijn. De ROX GPS 11.0 wordt het nieuwe vlaggenschip, daarnaast komt er een simpeler model, de ROX GPS 7.0, die valt onder de al bestaande ROX 10.0.

De twee fietscomputers hebben ongeveer hetzelfde design en de intuïtieve bediening als de al eerder door ons geteste ROX 10. Met 4 knoppen voor de bediening. Er is kennelijk goed naar de kritiek uit de markt geluisterd, de stuurhouder is namelijk opnieuw vormgegeven en is ca. 20% kleiner dan de vorige versie. Het heldere display is gebleven, net als de instelbaarheid van de info die op het display wordt getoond. De ROX computers zijn prima te personaliseren via het DATA CENTER.

Op beide apparaten zijn uit de doos al drie sportprofielen vooringesteld. Je kunt dus direct met trainen beginnen. Andere profielen kunnen via het DATA CENTER aan de eigen behoeften worden aangepast. Deze software kan gebruikt worden voor synchronisatie, personalisatie, firmware updates, trainingsbegeleiding en het maken van routes. Beide ROX-en zijn namelijk bruikbaar als navigatie-apparaat. Nieuw is dat je zelf de tekst bij de Turn-by-turn kunt instellen. Een 3-assig kompas ondersteunt de GPS zodat de track altijd goed wordt getoond. De hoogtemeting vindt plaats via een geïntegreerde barometer, die ook het stijgingspercentage aangeeft.

STRAVA Live segmenten mogen natuurlijk ook niet ontbreken op een vlaggenschip. Die zijn dan ook aanwezig, net als op de ROX 10 overigens. Als gebruiker kun je jouw favoriete segmenten op de ROX GPS zetten. Die krijg je vervolgens tijdens je rit getoond zodra je in de buurt van het segment komt. Zodra het segment is bereikt, wordt een live vergelijking op het display weergegeven en begint de wedstrijd tegen de KOM (King/Queen of Mountain).

ROX GPS 7.0: Plug’n Ride

De ROX GPS 7.0 heeft geen sensoren, weinig instellingen en is daardoor heel gemakkelijk te bedienen. De Plug’n Ride-gedachte richt zich op fietsers die zich niet bezig willen houden met trainings-wetenschappelijke aspecten.

ROX GPS 11.0: Smart Connectivity via Bluetooth & nieuwe Link App

De ROX GPS 11.0 is meer gericht op de ambitieuze fietser. Deze bevat nieuwe zenders, R1 DUO voor hartslag en R2 DUO Combo voor snelheid en trapfrequentie. De communicatie tussen ROX GPS 11.0 en de sensoren vindt plaats via ANT+. Behalve met de eigen ANT+ sensoren is de ROX GPS 11.0 o.a. ook compatibel met SRAM eTap en Shimano Di2. Natuurlijk kun je ook met zo goed als alle vermogensmeters, cadansmeters, hartslagsensoren en andere apparaten van derden verbinden.

Er is ook Bluetooth Smart aan boord, die wordt gebruikt om met de nieuwe SIGMA LINK app te praten. Daarmee kunnen instellingen en eerder geladen tracks direct op de ROX GPS 11.0 worden geladen. Andersom kan tripdata ook worden uitgelezen en via de SIGMA CLOUD met het DATA CENTER gesynchroniseerd worden. In combinatie met SIGMA LINK kan de ROX GPS 11.0 ook oproepen of berichten van je smartphone live op het display weergeven.

Prijs en beschikbaarheid

De ROX GPS 7.0 is verkrijgbaar in zwart of wit en de adviesprijs is € 134,95.
De ROX 11.0 GPS is als basisvariant verkrijgbaar zonder sensoren, ook in het zwart of wit voor € 184,95. De ROX GPS 11.0 set heeft adviesprijs € 269,95 (ook in het zwart en wit) en is inclusief de R1 DUAL hartslagzender en de R2 DUAL Combo-zender voor snelheid en trapfrequentie.