Sigma heeft grootse plannen voor komende tijd. Maar liefst 45 producten willen ze komend seizoen lanceren. Ze beginnen met drie nieuwe fietscomputers in de ROX-familie. Ambassadeur Marcel Kittel schoof aan bij de online-perssessie vorige week. Uiteraard om te vertellen hoe geweldig hij ze vindt. Mooi is dat, ben je prof-af, moet je nog steeds komen opdraven voor je sponsoren. Gelukkig leek hij er veel lol in te hebben. Begrijpelijk, want Sigma lijkt lekker bezig. Vooral de Sigma ROX 11.1 EVO belooft een kaskraker te worden.

Brand ambassador Marcel Kittel

ROX 11.1 EVO

Hoewel we nog moeten wachten tot begin herfst voordat dit nieuwe lid aan de ROX-familie wordt toegevoegd, lijkt het nu al duidelijk dat dit een verkooptoppertje wordt. Niet omdat ie zo vernieuwend is, of je moet heel blij worden van gekleurde vakjes voor datavelden. Nee, hij is vooral heel prettig geprijsd. Je kunt er prima mee navigeren (ook via Komoot), je kunt er trainingen op installeren en ermee uitvoeren, hij meet hoogte, snelheid, temperatuur en wat je verder wilt. Uiteraard kun je er allerlei sensoren op aansluiten, ook die van je e-bike. Daarnaast is er een ingebouwde crash-alert, kun je alarmen zetten voor eten en drinken en tot wel 20 sportprofielen instellen. Maar wat hem dus vooral onderscheidt van de concurrenten is de prijs, voor €169,95 heb je een heel complete fietscomputer, van een A-merk.

ROX 11.1 EVO

ROX 2.0 & 4.0

Naast dit toppertje zijn er ook nog twee veel minder uitgebreide computertjes ontwikkeld. De 2.0 en 4.0. Voor respectievelijk €69,95 en €89,95. Die kun je koppelen aan de eveneens nieuwe Ride app van Sigma en dan kun je navigatie gebruiken met een pijltje op het scherm dat aangeeft of je links- of rechtsaf moet. De fietscomputer babbelt daarvoor met Komoot dat je aansluit in de Ride-app. Best slim gemaakt. De 2.0 ondersteund geen sensoren én mist de altimeter en thermometer die de 4.0 wel heeft. Echt een simpel dingetje dus. Deze beide computertjes zijn vanaf juli te koop.

ROX 4.0

ROX 2.0

Vernieuwde RIDE app

De app is helemaal op de schop gegooid. Die ziet er nu echt heel intuïtief uit en is ook vanaf juli te vinden in de app stores voor je smartphone. Deze app verbindt vervolgens weer met de Sigma cloud, waarin je in het Data Center al je ritdata kunt bewaren, inzien en analyseren. De data vanuit de oude Sigma-app wordt netjes overgezet als je de nieuwe gaat gebruiken. We hopen snel een ‘hands on’ review te kunnen maken, dus ‘check back’!

Meer info: rox.sigmasport.com