In Nederland was het mooi herfstweer, dus waarschijnlijk heb je niet aan veldrijden gedacht. Toch zijn in de Verenigde Staten de eerste wereldbekerwedstrijden al verreden. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Lars van der Haar stond er in zowel Las Vegas als Iowa geen maat op de Belg Wout Van Aert. De wereldkampioen deed dat op zijn Colnago Prestige.

Colnago Prestige

Van Aert beleefde in 2015/2016 een topseizoen. Hij won de Wereldbeker, Bpost Bank Trofee, de Superprestige en werd Belgisch- en Wereldkampioen. Alleen de Europese titel moest hij aan Van der Haar laten. Door zijn overwinning op het WK in Heusden-Zolder rijdt de nog maar 22-jarige Van Aert op een speciale regenboogfiets. De Colnago Prestige is omgetoverd tot een kleurrijke crosser.

De Colnago Prestige bestaat volledig uit carbon en is uitgerust met SRAM: een 46/36 kettingblad, Red eTap en hydraulische schijfremmen (RED HRD eTap Hydro HC). Waar voorheen alleen Van der Haar gebruik maakte van schijfremmen, maakt nu bijna iedereen er gebruik van. Incluis Van Aert. De Belg zit op een zadel van ProLogo en houdt zijn handen vast aan een stuur van Zipp: de Service Course SL 70. Zijn wielen zijn eveneens van Zipp (303 Firecrest) en de banden van André Dugast (700x 33c). De pedalen zijn van Time: de ATAC XC 12.

Meer informatie over de Colnago Prestige vind je op de website van het Italiaanse bedrijf.

Fabulous Cross Vegas 2016