De collectie kleine gps fietscomputers van Lezyne heeft een flinke make-over gekregen. Onder andere Strava live segments, live tracking en turn-by-turn navigatie zijn toegevoegd. Er is er ook eentje bijgekomen met een kleurendisplay, de Micro C GPS, en zij heeft een monochroom zusje dat Micro heet. De al bestaande Super, Macro en Mini zijn ook flink aangepakt. Met een nieuwe behuizing en betere software waarmee je onder andere de getoonde info op de schermen makkelijker aan je eigen wensen kunt aanpassen. Dat laatste was wel een puntje van kritiek toen wij de oude Lezyne Super GPS testten in het juli nummer van Fiets Magazine. Tot slot zijn er twee gps-horloges in dezelfde stijl als de stuurcomputers ontworpen. Die brengen de complete Lezyne GPS collectie op 7 stuks.

Een tip van ons: De oude modellen zijn op dit moment minimaal in prijs gehalveerd. Toen wij de Super GPS testen kostte deze nog € 199,95. Bij publicatie was dat nog maar de helft. De Mini was 140 euro en kost nu nog maar 50 euro. Dus als je niet per se de nieuwste technieken zoekt…. sla je slag!

 

Lezyne GPS Ally en Root

Alle 7 nieuwe apparaten kunnen draadloos connecten met de Ally app, die Lezyne gratis aanbiedt voor zowel iOS als Android. Deze werkte in onze test heel prettig en zorgde voor een simpele manier om al je trainingsdata over te brengen naar het wereldwijdeweb. Dat kan via de GPS Root website van Lezyne, maar ook rechtstreeks naar Strava en vele andere platformen.

Ook nieuw is de Live tracking optie, die stuurt je locatie en ritgegevens via email naar door jou gekozen contactpersonen. Deze functie zie je bij alle grote spelers terugkomen. Strava Beacon, Live Tracking bij Wahoo, LiveTrack bij Garmin etc. Niet alleen leuk om gevolgd te worden tijdens bijvoorbeeld een evenement, maar ook veilig omdat je makkelijk te vinden bent mocht er onverhoopt iets met je gebeuren. De Super en de twee Micro modellen werken met zowel Bluetooth als ANT+. De Macro en Mini moeten het nog met alleen Bluetooth doen.

Waar de Lezyne computers zich vooral in onderscheiden is het formaat. Terwijl de concurrentie vooral voor grote schermen en dus grote apparaten lijkt te gaan, kiest Lezyne er voor om heel veel techniek in een zo klein mogelijk kastje te proppen. Daarbij wordt flink geleund op je smartphone. Zaken als Live Segments worden door je telefoon bijgehouden en naar de fietscomputer gestuurd wanneer er een segment aankomt. Ook het rekenwerk voor de turn-by-turn navigatie wordt uitgevoerd met een app op je telefoon. Bijkomend voordeel daarvan is dat de accu in de computers lekker lang meegaan….waar natuurlijk tegenover staat dat je telefoon eerder leeg is.

Super GPS

Het topmodel in de collectie is de verbeterde Super GPS, deze biedt de meeste opties. Hij heeft het grootste scherm (samen met de Macro), de beste accu en de meeste opslagruimte (tot 400 uur aan trainingsdata). De Super GSP laat het zien als je mail of berichten ontvangt, kan tonen dat je gebeld wordt en door wie, heeft Strava Live Segments, en Lezyne’s turn-by-turn navigatie. Verder is verbinding met vermogensmeters, cadans en Di2 of EPS mogelijk. Dan kun je op je scherm zien in welke versnelling je rijdt.

Je hoogte wordt bepaald met een ingebouwde barometer. Het scherm van de Super GPS kun je uitgebreid customizen. Van 5 pagina’s met werkelijk alle data die gemeten wordt tot 1 pagina met snelheid en afstand….en alles er tussen in. Volgens Lezyne gaat de accu tot wel 24 uur mee. Onder de beste omstandigheden uiteraard…we hopen dat snel te kunnen testen.

lezyne super gps 2017

De Super GPS  weegt 76 gram en is 43mm x 68mm x 27.5mm groot, of klein, zo je wilt. Adviesprijs is 149,99 euro.

Micro C GPS

De twee nieuwe Micro modellen worden aangevoerd door die met de grote C in de naam. Zo weet je dat je met een kleurenscherm te maken hebt. In principe met dezelfde functionaliteit als de Super, maar in een kleiner scherm. Door het gebruik van kleur kan de info compacter worden weergegeven zonder aan duidelijkheid in te boeten. Voor tracking wordt gebruik gemaakt van een combinatie van GPS, Glonass, de barometer en de versnellingsmeter. Volgens Lezyne verzekerd dat een bijzonder accurate positiebepaling.

Lezyne Micro C gps

De Micro C GPS weegt slechts 29gram en gaat 14 uur mee op een batterij, aldus Lezyne. De afmetingen zijn 34mm x 48mm x 25mm. Adviesprijs is 159,99 euro.

Specs op een rij

Als je de specs van alle GPS modellen naast elkaar wilt hebben, raden we je aan om even op deze pagina van de Lezyne website te kijken voor een duidelijke pdf.

Naast alle nieuwe fietscomputers biedt Lezyne ook een eigen hartslagmeterband (Heart Rate Flow sensor) en cadanssensor (Cadence Speed Flow) aan. Zowel los, als in diverse pakketvormen.

Adviesprijzen van alle modellen

Super GPS: €149,99
Micro C GPS: €159,99
Micro GPS: €129,99
Macro GPS: €99,99
Mini GPS: €99,99