Strongher heeft haar nieuwe kledingset gepresenteerd. Professioneel wielrenster en Strongher ambassadeur Iris Slappendel heeft de kleding ontworpen. De kleding is bedoeld om vrouwen met meer zelfvertrouwen op de fiets te laten zitten. “Dankzij de combinatie van een unieke vormgeving en een fantastisch comfort is de kit geschikt voor alle fietsactiviteiten,” zo staat er in het persbericht.

Strongher is een initiatief van de ambassadeurs van het vrouwenwielrennen zoals Marianne Vos, Marijn de Vries, Lucinda Brand, Lauren Kitchen en Hannah Barnes. “Ik ben sinds de start van het project betrokken bij Strongher en het is geweldig om te zien dat het aanslaat,” laat Slappendel weten. “Ik ondersteun het initiatief om vrouwen bij elkaar te brengen om samen van het fietsen te genieten waarbij het niveau van ondergeschikt belang is. Met de Strongher kledingkit willen we vrouwen zelfvertrouwen laten uitstralen en ze de mogelijkheid bieden om met modieuze kleding te kunnen rijden. We hebben iets ontwikkeld dat vrouwen graag willen dragen dat tegelijk cool en trendy is. Dat was altijd het uitgangspunt tijdens mijn ontwerpproces.”

De Strongher kledingkit is samen met Pearl Izumi geproduceerd. “We staan als Pearl Izumi volledig achter de initiatieven die Strongher ontplooit en vinden het geweldig om te zien dat steeds meer vrouwen actief fietsen. We willen vrouwen aanmoedigen om te genieten van het fietsen en we zijn er van overtuigd dat de Strongher kit daaraan een bijdrage zal leveren,” aldus Ton van Tuyl van Pearl Izumi.

Bekijk hier de website van Strongher.