SRAM wordt de onderdelensponsor van het nieuwe Nederlandse Roompot-Orange. De ploeg met onder andere Johnny Hoogerland gaat op de Isaac fietsen SRAM schakelsystemen gebruiken in combinatie met Zipp sturen, stuurpennen en zadelpennen. SRAM dochter Quarq levert de wattagemeters.

Roompot/Orange brengt nieuwe energie in het profpeloton. De professionele organisatie achter het team zal zorgen voor een nieuwe impuls in de wielrencultuur van Nederland. Het team van Nederlandse renners, management en partners laten ervaring en leiderschap samen komen met jonge veelbelovende talenten. Het doel is om een nieuwe generatie van kampioenen te ontwikkelen.

“Het is een groot competitief voordeel voor onze renners om te rijden met de lichtste en snelste onderdelen die verkrijgbaar zijn”, zegt manager  Henk Schipper van Roompot-Orange. ”We zullen zinvolle feedback geven aan het SRAM product development team om zo onze bijdrage te kunnen geven aan hun innovatie kracht. Als team kijken we uit naar een succesvolle samenwerking met SRAM. We kunnen niet wachten tot het seizoen 2015 begint.”

“Het is voor SRAM een mooie kans om samen te werken in een uniek project dat ontzettend veel potentieel heeft en veel enthousiasme met zich meebrengt”, aldus Patrick Brandwagt van  SRAM. “SRAM is al meer dan 20 jaar zeer actief in Nederland. Dit maakt de samenwerking met het team en de rijders van Roompot/Orange Cycling Team extra speciaal.”

Nederland is volgens Brandwagt één van de belangrijkste markten binnen Europa voor SRAM. ”Het is een ‘model-markt’ voor fietsen en de daarbij behorende infrastructuur”. Het Europese hoofkantoor van SRAM, voor Sales & Services, is gevestigd in Nijkerk.