De meeste fietsfabrikanten presenteren steevast een carbon fiets als hun topmodel. Koga trekt zich daar niets van aan. Het merk introduceert een aluminium racefiets die, volgens hen, wat betreft gewicht en stijfheid niet onder doet voor moderne carbon racers.De meeste fietsfabrikanten presenteren steevast een carbon fiets als hun topmodel. Koga trekt zich daar niets van aan. Het merk introduceert een aluminium racefiets die, volgens hen, wat betreft gewicht en stijfheid niet onder doet voor moderne carbon racers.

De KOGA A-Limited is gemaakt van hoogwaardig 6069 aluminium, een legering die een laag gewicht combineert met een hoge trekkracht. Het frame heeft strakke lijnen en opmerkelijk dunne seatstays die volgens Koga  trillingen optimaal absorberen. De A-Limited heeft bovendien een blauw geanodiseerd frame, dit scheelt een paar gram ten opzichte van een gelakt frame.

De fiets is voorzien van een taps toelopende balhoofdbuis met geïntegreerd 1 1/8″-1 1/4″ balhoofd, Press-Fit bracketas, gegraveerde Koga patten en een verwisselbare achterderailleurpat. De A-Limited wordt met verschillende groepen afgemonteerd. Er kan gekozen worden voor de Shimano groepen Dura-Ace, Ultegra of 105, of de SRAM groepen Red 2012 of Force. De versie die is afgemonteerd met Dura Ace weegt volgens Koga 7,2 kilo en kost 5136 euro. De KOGA A-Limited is samen te stellen op de website van Koga. De eerste fietsen zullen naar verwachting in april uitgeleverd worden.