Drie speciale edities van de Specialized S-Works + McLaren Venge zullen morgen te bewonderen zijn tijdens Milan-Sanremo. Tom Boonen, die al twee keer het podium wist te behalen (Omega Pharma-Quick-Step), JJ Haedo (Saxo Bank) en Jacopo Guarnieri (Astana) zullen alle drie op hun eigen custom-painted McLaren Venge rijden.

De Specialized S-Works + McLaren Venge debuteerde vorig jaar in Milaan-Sanremo en bezorgde toenmalig HTC-Highroad renner Matt Goss een mooie overwinning in een van de zwaarste klassiekers van de wereld. Afgelopen donderdag 15 maart organiseerden Specialized en Omega Pharma-Quick Step een exclusief persmoment die plaatsvond in de showroom van McLaren Milaan. Hier werd Boonen’s nieuwe fiets onthuld.

Boonen noemde de S-Works + McLaren Venge: ‘de snelste ooit, dat is voor mij heel belangrijk. Deze fiets bespaart me enorm veel energie. Het scheelt meer dan 25 watt, en dat is veel, zeker in een lange koers als Milaan-Sanremo’, aldus Boonen. ‘Zeven uur op de fiets. Dan wil je zoveel mogelijk energie besparen, om zo fit mogelijk aan de sprint te kunnen beginnen. Hij is enorm stijf in de bottom bracket. Deze fiets is gewoonweg perfect voor mij’. Mooie woorden natuurlijk, maar morgen weten we meer! www.specialized.com