*

Fiets magazine nr.2-2024 ligt nu in de winkel, bestel 'm zonder verzendkosten in onze shop!

Zoeken op fiets.nl

Zoeken op het forum

Over Slimmer Fietsen

slimmerfietsenToen Theo Heuzen bij ons kwam met het voorstel een artikel te schrijven over ‘hoe veiliger te fietsen in een groep op de openbare weg’ (ja, het is een hele mond vol), bedachten we op de redactie van FIETS dat dit een mooie gelegenheid was het onderwerp breder te trekken. Het kan namelijk niemand ontgaan zijn dat we (wij wielrenners/toerfietsers) een flink imagoprobleem hebben.

Deels hebben we dat helaas aan onszelf te danken. Vorig jaar lazen we bijna wekelijks over wielrenners die zich misdroegen in het verkeer. Niet altijd met opzet. Zeker in fietsgroepjes gaat het soms gewoon per ongeluk niet helemaal lekker. Hier kun je met wat simpele vaardigheden veel aan verbeteren. In het artikel in Fiets nr.4 en op de pagina Slimmer Fietsen lees je hier meer over.

Voor een ander deel is het te wijten aan onbegrip of gebrek aan kennis bij onze mede-weggebruikers. Het blijkt dat de NTFU, VeiligheidNL en de ANWB allemaal met hetzelfde idee rondliepen; hier moet iets aan veranderen.

Reden voor de NTFU & VeiligheidNL om een 2e deel van de campagne “Een echte wielrenner laat van zich horen” te starten. Hier sluit FIETS zich graag bij aan. De ANWB komt rond de tour met een campagne om voorlichting te geven aan de overige fietspad gebruikers. Dit alles om wederzijds begrip te stimuleren en om het aantal ongelukken op het fietspad flink terug te dringen.

FIETS heeft dit deel van de site ingericht om informatie te geven, de pdf van het artikel te delen (spread the word!) en met jullie in discussie te kunnen. Want alleen samen kunnen werken aan een ander imago! Rechts op deze pagina vind je links naar tips, video’s en meer informatiebronnen. Maak je zelf vreemde dingen mee onderweg die je met je actioncam vastlegt….stuur zo op, dan plaatsen wij ze. Reacties zien we graag in het speciale topic op ons forum, of natuurlijk via Facebook hieronder.

Fiets de Podcast!

Populaire onderwerpen