In 2019 bracht Bontrager de eerste helm met WaveCel-technologie op de markt. Nu, bijna drie jaar later, is het tijd voor een nieuwe helm met de WaveCel-technologie. Het gaat om een racehelm met de naam Circuit WaveCel.

Volgens Bontrager heeft de helm opvallende kenmerken: een comfortabele pasvorm, vijfsterren-beoordeling van het onafhankelijke Virginia Tech testcentrum en is het een echte allrounder. Ideaal voor op de weg én in het bos. De WaveCel-technologie is dus ook bij deze helm gebruikt.

WaveCel is een comprimeerbare celstructuur aan de binnenzijde van de helm en is ontworpen voor een effectievere bescherming tegen hoofdletsel bij bepaalde fietsongelukken in vergelijking met traditionele EPS-schuimhelmen. Deze helm is gemaakt van 50% gerecycled EPS-schuim, daarmee helpt Bontrager het milieu ook nog een handje.

Magnetische Blendr-houder

De helm bevestig je met een BOA-systeem. De FlatStraps met semi-gefixeerde riemverdelers zijn nieuw en moeten voor extra comfort onder de kin zorgen. Ook nieuw: een magnetische Blendr-houder voor de bevestiging van bijvoorbeeld een GoPro. Handig voor als je met camera op je helm rijdt of om fietsverlichting te bevestigen.

De Bontrager Circuit WaveCel helm komt in vijf verschillende kleuren (zwart, rood, wit, blauw en geel) uit en kost €149,95. Meer informatie vind je hier.

Bontrager Circuit WaveCel

Bontrager Circuit WaveCel

Bontrager Circuit WaveCel

Bontrager Circuit WaveCel