Rudy Project heeft een nieuwe helm gepresenteerd: de Venger. De helm is er in een weg- en een mountainbike-versie, die de naam Venger Cross heeft meegekregen. Met een opgegeven gewicht van 220 gram behoort de Venger tot de lichtgewichten.

Rudy Project Venger

Eerder deze week kon je mijn review over de Spectrum van Rudy Project lezen. Samen met de Racemaster behoort de Spectrum tot het topsegment van het Italiaanse bedrijf, maar de nieuwe Venger zit daar net iets onder en wordt door Rudy Project in het middensegment geplaatst. Qua looks ziet de helm er naar mijn mening al wel spectaculairder uit dan de Spectrum.

De Venger kent in totaal 22 ventilatiegaten en weegt dus zo’n 220 gram. “De Venger is een perfecte helm om veilig en comfortabel op pad te gaan”, staat er in het persbericht. De helm heeft een RSR 10-retentiesysteem en is verder uitgerust met een insectennetje, zweetbandje ter hoogte van het voorhoofd en reflecterende stickers. De helm is opgebouwd uit drie lagen.

Heel origineel is Rudy Project niet met de naam, want er bestaat al een Avenger. Weliswaar niet in de fietswereld, maar wel in de motorsport. De Venger (ook verkrijgbaar in mountainbike-versie met vizier) is verkrijgbaar in drie maten en in vier verschillende kleuruitvoeringen.

Specificaties:
– Triple in-mold constructie
– RSR 10 -retentiesysteem
– Insectennetje en zweetbandje
– Reflecterende stickers
– Gewicht: 220 gram (Venger Cross weegt 240 gram)
– Maten: S (51-55), M (55-59) en L (59-62)
– Kleuren: wit/zilver, titanium/zwart, geel/zwart en blauw/wit
– Meer informatie op de site van Rudy Project