Vorig jaar schreven wij al over een nieuwe helm op het hoofd van Greg Van Avermaet. Nu, een jaar later, is de Rev Pro MIPS ook voor de gewone sterveling verkrijgbaar. Weliswaar niet in het goud, want dat moet je natuurlijk verdienen.

De Rev Pro MIPS is gemaakt voor optimale prestaties van wegrenners, gravelbikers, cyclocrossers en XC-rijders. Volgens Giant combineert de helm nieuwe, baanbrekende technologieën met designelementen die terugkomen in de Rev en Pursuit Aero. “Met alle specs is de Rev Pro MIPS in het bijzonder geschikt voor competitieve rijders die op zoek zijn naar één helm voor een breed scala aan gebruiksdoelen. Het compleet nieuwe ontwerp biedt meer ventilatie, gewichtsbesparing, comfort én veiligheid dankzij het geïntegreerde Cinch Pro MIPS Fit-systeem.”

Luchtig en aerodynamisch

De helm is ontworpen met Computational Fluid Dynamics, waardoor de helm erg aerodynamisch schijnt te zijn. “De twintig brede ventilatieopeningen zorgen voor interne luchtstroming en daarmee voor comfort. Afgelopen jaar zijn prototypes ontwikkeld en getest, ook in wedstrijdverband”, aldus Giant.

De Giant Rev Pro MIPS is in de maten S, M, en L verkrijgbaar en is er in drie verschillende kleuren: wit, zwart en zilver. Voor 199,95 euro haal je ‘m in huis. Check hier meer info.