1 mei 2019 | Michael Kerkhof

Gespot: nieuwe helm van Giant

Meestal worden net voor of tijdens de Tour de France de allernieuwste spulletjes gepresenteerd. Logisch, want dan is alle aandacht op jouw product gericht. Onlangs reed Greg Van Avermaet in de Amstel Gold Race niet met de vertrouwde Giant Pursuit-helm, maar met een nieuwe. Hoe en wat? Geen idee, dat volgt uiteraard tijdens de Tour..

Giant helm

De gouden helm van Van Avermaet is van een afstandje al te herkennen. Toen er vanuit de helikopter werd ingezoomd op het peloton, was het alleen maar een kwestie van zoeken naar een goud bolletje om Van Avermaet te herkennen. Dat lukte niet, terwijl hij er toch echt deel van uitmaakte.  Sporza-commentator José De Cauwer schoot zelfs in de stress omdat hij dacht dat Van Avermaet niet in het peloton zat.

De ‘onherkenbare’ Van Avermaet is te wijten aan een nieuwe helm van Giant, die aan de voorkant goud kleurt maar overloopt in het zwart. De bovenschaal is dus zwart, en daarmee lastiger te herkennen. Over de naam is nog niets bekend, alsmede de specificaties. Wel heeft het iets weg van de Rev en de Pursuit. We moeten nog even tot en met juli wachten voor meer informatie..

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen