Jumbo-Visma bestaat volgend seizoen uit 27 renners. Door de komst van Christoph Pfingsten is de Nederlandse ploeg compleet, zo meldt Jumbo-Visma in een persbericht. Pfingsten komt over van BORA-hansgrohe en reed eerder in Nederlands dienstverband voor Cyclingteam De Rijke.

Jumbo-Visma 2020

Bij De Rijke was hij ploeggenoot van Dylan Groenewegen, voor wie hij waarschijnlijk zal gaan knechten. “Dit is een van de mooiste ploegen ter wereld. De laatste jaren is het team steeds groter en professioneler geworden. Ik ben heel blij dat de ploeg mij wil hebben en dat ik deze kans krijg”, zegt Pfingsten over zijn transfer. “Naast de renners die ik uit het peloton ken, ken ik mijn landgenoten Tony Martin en Paul Martens goed. Daarnaast heb ik enkele jaren geleden met Groenewegen bij Cyclingteam De Rijke gereden.”

Jumbo-Visma heeft zich voor 2020 met vier renners versterkt. Naast Pfingsten werden ook Chris Harper, Tobias Foss en Tom Dumoulin aangetrokken. Danny van Poppel (Wanty-Gobert), Floris De Tier (nog onbekend), Neilson Powless (EF Éducation First) en Daan Olivier (gestopt) verlaten de ploeg.

Selectie Jumbo-Visma voor 2020:

– Dylan Groenewegen
– Steven Kruijswijk
– Tom Dumoulin (nieuw)
– Primoz Roglic
– Wout van Aert
– Jos van Emden
– Laurens De Plus
– Mike Teunissen
– George Bennett
– Koen Bouwman
– Pascal Eenkhoorn
– Robert Gesink
– Lennard Hofstede
– Amund Grondahl Jansen
– Sepp Kuss
– Tom Leezer
– Bert-Jan Lindeman
– Paul Martens
– Timo Roosen
– Antwan Tolhoek
– Taco van der Hoorn
– Jonas Vingegaard
– Maarten Wynants
– Chris Harper (nieuw)
– Tobias Foss (nieuw)
– Christoph Pfingster (nieuw)

Jumbo-Visma 2019