Komend weekeinde vinden op Hawaï de wereldkampioenschappen Iron Man plaats. Ongetwijfeld zullen er veel fietsers de 180 kilometer afleggen op een tijdritfiets van Canyon, en anders zullen ze dat volgend jaar wel willen doen na het zien van deze kleursamenstelling.

Speciaal voor de terugkeer van de wereldkampioenschappen na een paar jaar corona-afwezigheid heeft Canyon namelijk een limited edition van de Speedmax CF SLX gelanceerd, om precies te zijn de Speedmax CF SLX Hawaï LTD. De fiets is geïnspireerd op de Humuhumunukunukuāpua’a vis (en nee, dat is geen typfout). Deze trekkervis is volgens Canyon sinds 2006 de staatsvis van Hawaï en vormt dus de inspiratie voor de nieuwe klaarsamenstelling van de Speedmax CF SLX Hawaï.

Maar behalve de opvallende kleuren draait het bij deze Speedmax CF SLX Hawaï LTD ook om de snelheid. “Het is een wedstrijdmachine van wereldklasse met een afmontage die speciaal is samengesteld om atleten naar de hoogste trede van het podium te brengen tijdens ’s werelds grootste wedstrijden”, schrijft Canyon in een persbericht. De fiets is uitgerust met Shimano Di2 12-speed groep en DT Swiss ARC 1400 carbon wielen. Daarnaast bevat de Speedmax-cockpit een aerobar met mono-extensie en is-ie uitgebreid verstelbaar. Ook de toolbox en geïntegreerde powermeters mogen niet ontbreken. De fiets weegt 9,36 kilo.

Wil je hem hebben? Vanaf 24 oktober is de Speedmax CF SLX Hawaï LTD leverbaar. Kosten? Vanaf €8.999. Let wel op: er zijn slechts honderd van deze tijdritfietsen, dus op is echt op. Meer informatie vind je hier.