Bij het eigen merk van de Limburgse fietswinkel Math Salden is de optimale prijs-kwaliteit verhouding altijd het speerpunt geweest. De Massini Stradale is daar een toonbeeld van! Deze fiets testen we in Fiets magazine nr.8. Samen met een Isaac, een Storck en een Apex. Het magazine is na te bestellen (geen verzendkosten) in onze shop.

De Stradale is beschikbaar in drie kleuren: rood, blauw en zwart. Ieder model is voorzien van een Italiaanse vlag, die voor het oog doorloopt van de staande achtervorken naar de zitbuis. Nee, saai is de Stradale niet. De vloeiende lijnen zorgen voor de nodige aerodynamica, evenals de nette kabelgeleiding – alleen aan de voorzijde van de stuurpen zijn nog wat kabels te zien. Daarnaast loopt de voorvork strak over in het frame. Dit is echt netjes gedaan voor een fiets in deze prijsklasse.

Nette prijs

De frameset is compleet van carbon. Groepset, stuurinrichting en wielset bepaal je zelf, zodat je het geheel toch vrij eenvoudig binnen je budget kunt houden. Ons testmodel is als enige in dit artikel voorzien van een mechanische Shimano Ultegra-groepset. Niet verkeerd voor een fiets van 2699 euro. De DT Swiss P1800-wielen zien we in deze prijscategorie veel terug. Het is een heel degelijke wielset, die zonder morren vele jaren meegaat. Het afdekkapje van de zadelpen in het frame is trouwens wel een verbeterpunt.

Eenmaal op het asfalt voelt de Massini Stradale zich prima thuis. Je zit vanaf het begin heel ontspannen. De fiets biedt voldoende comfort om lange ritten geen lijdensweg te laten worden. De Stradale heeft voldoende torsiestijfheid om hem lekker in de bocht de gooien zonder bij het uitkomen breed uit te waaieren. Trek je daarna weer op, dan komt de mindere kant van Stradale om de hoek kijken. Hij is namelijk niet het lichtste jongetje van de klas. Dat merk je niet alleen bij het aanzetten, maar uiteraard ook tijdens het klimmen. Maar voor de meesten van ons zal dat een overkomelijk probleem zijn.

Meer info: salden.nl