Volgens het AD maakt Tom Dumoulin de verrassende overstap naar Jumbo-Visma. De Limburger zou volgens meerdere bronnen van de krant zijn contract, dat nog doorloopt tot en met 2021, laten ontbinden en tekenen bij de Nederlandse formatie.

Van Sunweb naar Jumbo

Dumoulin won in 2017 de Giro met Sunweb en destijds leek alles koek en ei te zijn tussen hem en de ploeg. De laatste jaren zijn er echter scheurtjes ontstaan in het huwelijk. Het transferbeleid en de manier waarover werd gecommuniceerd over zijn knieblessure doet Dumoulin besluiten om zijn heil elders te zoeken. Jumbo-Visma hapt maar al te graag toe en ziet in Dumoulin de ideale versterking.

Mocht Dumoulin daadwerkelijk de overstap naar Jumbo-Visma maken, haalt het na Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, Primoz Roglic en Wout van Aert de zoveelste toprenner in huis. Dumoulin doorliep de opleiding bij Jumbo’s voorganger Rabobank, maar reed nooit in het profteam. Sinds 2012 maakt hij al deel uit van Sunweb en diens voorgangers.

Geen Tour

Dumoulin doet zaterdag niet mee aan de Tour. In de Giro d’Italia kwam hij hard ten val en blesseerde hij zijn knie. Vroegtijdig moest hij opgeven in de Italiaanse ronde, waarna door Sunweb alles op de Tour werd gezet. In de Dauphiné reed hij zich warm en toonde hij beterschap. Hij verliet de ronde vroegtijdig, liet een stukje gravel uit zijn knie verwijderen en vertrok op hoogtestage. Daar kwam hij echter nooit aan. De twijfel sloeg bij Dumoulin toe en hij keerde zijn auto om. Enkele dagen later kwam daar het verlossende woord: Dumoulin doet niet mee aan de Tour. Zijn knie is nog niet sterk genoeg.

Tom Dumoulin 2019
Dumoulin geeft op in de Giro, ellende met zijn knie volgt.

‘Dumoulin gaat niet weg, maar blijft’

Waar de ene krant meldt dat Tom Dumoulin verkast naar Jumbo-Visma, kondigt de andere aan dat Dumoulin juist blijft waar hij zit. De Telegraaf zegt dat Ineos, CCC, UAE Emirates, Direct Energie én Jumbo-Visma nadrukkelijk hengelen naar de diensten van Dumoulin, maar dat hij niet vertrekt.

Dumoulin gaat niet in op de geruchten, maar laat via een statement aan De Telegraaf wel iets los. “Ik maak al jaren deel uit van een fantastisch team waar ik met trots mag samenwerken met uiterst gepassioneerde collega’s. Een overgang is thans niet aan de orde.”