Laurens De Plus heeft de BinckBank Tour 2019 gewonnen. De renner van Jumbo-Visma reed in de slotetappe met zo’n twintig kilometer te gaan weg uit het uitgedunde peloton en wist samen met Greg Van Avermaet en Oliver Naesen de groep voor te blijven. Naesen won de etappe.

Geraardsbergen

Tim Wellens begon met een voorsprong van acht seconden op Marc Hirschi en twaalf op De Plus aan de lastige slotrit. Nadat een groep met vroege vluchters was teruggepakt, reed De Plus na de laatste volledige passage van De Muur weg. Hij kreeg Van Avermaet en Naesen met zich mee en had binnen een mum van tijd een voorsprong van bijna een minuut te pakken. De Plus deed het meeste werk, terwijl Naesen en Van Avermaet mikten op de dagwinst.

Het draaide op een sprint uit. Van Avermaet ging op de De Vesten van ver aan, maar zag Naesen langszij komen en de winst pakken. De Plus finishte op enkele seconden achterstand als derde, maar wist zich – mede door zeven seconden tijdwinst in de Gouden Kilometer – wel van de eindzege te verzekeren. Wellens verloor op de slotdag meer dan een halve minuut.