Er staan weer heel veel nieuwe en tweedehands racefietsen (en mountainbikes) op FindYourBike. Wij hebben een overzicht gemaakt van de mooiste klimfietsen, perfect om de Alpencols tijdens vakantie mee te bedwingen. Meer mooie fietsen vind je uiteraard op FindYourBike!

1. Lapiere Xelius SL 7.0
Met de Xelius SL heb je het vertrouwen om elke heuvel en afdaling de baas te zijn. Deze racefiets staat zijn mannetje en is jouw ideale partner voor op de weg. Door het stijve frame heb je genoeg kracht om door te blijven rijden en doordat de Xelius SL superlicht is, is die klim geen probleem meer. Samen met het team van Groupama-FDJ is de fiets ontwikkeld met als doel een zo compleet mogelijke racefiets te maken voor jou! Rijd de Xelius SL en rijd als een prof, want vanaf zaterdag kun je deze fiets dus ook in de Tour bewonderen.

Prijs: €4.299
Meer vind je hier.

0621 Lapierre Xelius SL 7.0

2. Stevens Izoard Pro Disc
Deze tweedehands Stevens is stabiel en heeft toch responsief stuurgedrag, perfect om cols te beklimmen. Hij heeft een nieuw ontwikkelde carbon vork en frame voor schijfremmen. Volledige Schimano Ultegra 2×11 speed semi compact aandrijving. Krachtige Shimano Ultegra Flatmount schijfremmen, snelle Fulcrum Racing 600 DB wielset met QR12 steekassen en daarnaast heeft de huidige eigenaar ook nog wat gratis extraatjes zoals een AGU-helm, pedalen, Shimano schoenen in maat 44 en een Selle Italia-zadel.

Prijs: €1.750
Meer vind je hier.

0621 Stevens Izoard Pro Disc

3. Trek Émonda SL 7
De Trek Emonda SL 7 is een heerlijke fiets voor als je op vakantie een paar cols wil pakken. Het lichte en zeer stijve OCLV 500 carbon frame zorgt voor uitstekend stuurgedrag. De fiets is afgemonteerd met een volledige Shimano Ultegra Di2 aandrijflijn. Zelfs onder zware belasting schakel je met deze elektronische schakelgroep soepel nog een tandje terug. De hydraulische schijfremmen geven je het volle vertrouwen om afdalingen aan te vallen. De Bontrager Aeolus Pro carbon wielen zorgen dat het gewicht van de fiets laag blijft en hebben een enorm lage rolweerstand. Ook het carbon stuur is van Bontrager, net als de zadelpen. Het gewicht van de fiets blijft ruim onder de 8 kilo en zo worden trillingen van het wegdek moeiteloos geabsorbeerd.

Prijs: €5.499
Meer vind je hier.

0621 Trek Emonda SL7

4. Cannondale CAAD Optimo
De Caad Optimo is een supersnelle klimfiets met een vriendelijker prijskaartje. De fiets is gemaakt van aluminium, maar de voorvork is van carbon. Dat absorbeert de trillingen van het wegdek en zorgt ervoor dat je lichaam minder snel vermoeid raakt. De fiets is afgemonteerd met de Shimano Claris versnellingsgroep. Deze biedt je met 2×8 versnellingen voldoende bereik en is erg goed geschikt voor recreatief gebruik. Verder is de fiets afgewerkt met velgremmen en Vittoria Zaffiro banden.

Prijs: €1.199
Meer informatie vind je hier.

0621 Cannondale CAAD Optimo

5. Ridley Helium SLX
Deze fiets wordt door veel profs van LottoSoudal gebruikt. Het is geen aerobike maar de kabels zijn volledig weggewerkt. Stijfheid en comfort worden optimaal gecombineerd in deze fiets. Het frame is allround gemaakt maar heeft wel de aerodynamische voordelen. De zithouding is niet al te diep, maar wel redelijk gestrekt en dat maakt deze fiets zowel comfortabel als sportief. Hij is afgemonteerd met Shimano Di2, de groepset die ervoor zorgt dat jij makkelijk, snel en direct kan schakelen. De schijfremmen en carbon wielset maken deze fiets helemaal af.

Prijs: €5.999
Meer informatie vind je hier.

0621 Ridley Helium SLX