Mooi nieuws voor de liefhebbers van Bianchi en Jumbo-Visma: sinds vorige week is het mogelijk om een bod uit te brengen op de gebruikte Bianchi’s van onder anderen Wout van Aert, Tom Dumoulin en Primoz Roglic. Minder mooi nieuws: een laag bod heeft inmiddels geen zin meer…

Zoals bekend neemt Jumbo-Visma over enkele dagen afscheid van Bianchi en komt er aan die samenwerking van zes jaar een einde. Cervélo is de nieuwe partner van de Nederlandse wielerploeg, dus mogen de celeste Bianchi’s weg. Via de actie Continue the Ride hoopt de ploeg een nieuw baasje te vinden voor de historische fietsen, want ja: ook de fietsen waar historie mee is geschreven gaan onder de hamer.

Het betreft vooral de 2020-versies van de Bianchi Oltre XR4 en de tijdritfiets Bianchi Aquila TT, maar ook enkele Oltre XR4’s uit 2019. Zo is het mogelijk om de Tourfiets van Van Aert te kopen, de winnende Vuelta-fiets van Roglic en de tijdritfietsen van wereldkampioenen Dumoulin en Tony Martin. Allemaal uiteraard in ‘goede staat en prima onderhouden’.

Inmiddels moet je voor de fiets waar Van Aert zoveel successen op boekte in de Tour al meer dan 9.000 euro neerleggen. De winnende Vuelta-fiets van Roglic is op moment van schrijven al meer dan 8.000 euro waard en ook voor de Bianchi Aquila TT van Dumoulin moet je al minstens 8.000 op tafel leggen. Kortom: plunder je spaarrekening en volgend jaar fiets misschien jij wel op een echte proffiets met een mooi verhaal.

De veiling loopt nog tot en met zondagavond 20.00 uur.

Tom Dumoulin, Bianchi Aquila TT