Waar de een baalt kan de ander zijn geluk niet op: fietsen in de sneeuw. Zondag gaf Rob zijn tips al prijs, Veerle heeft er ook nog een paar voor je. Lezen en hup, naar buiten…lekker spelen in de sneeuw!

1. De perfecte bandenspanning in de sneeuw
Rijden door de sneeuw is vergelijkbaar met rijden door los zand. Kies daarom voor een lagere bandenspanning dan normale omstandigheden. Door de lage bandendruk, komt er meer oppervlakte waardoor je betere grip hebt. Wat voor jou de perfecte bandenspanning is, is afhankelijk van bandenprofiel, soort band, gewicht en persoonlijke voorkeur. Ga daarom experimenteren wat voor jou de ideale bandendruk is.

2. Zorg voor ontspanning in het lichaam
Er zijn verschillende redenen waardoor je gespannen op de fiets kunt zitten. Bijvoorbeeld doordat je het koud hebt en daardoor een verkrampte houding aanneemt. Zorg daarom voor de juiste kleding, draag verschillende laagjes. Daarnaast kan het fietsen op een gladde ondergrond spanning geven. Verleg je focus op die momenten, naar bijvoorbeeld je ademhaling.

3. Oefening baart kunst
Cliché, maar waar: oefening baart kunst. Fietsen in de sneeuw wordt leuker wanneer je met vertrouwen op de fiets zit en kunt genieten van de mooie omgeving. Om meer vertrouwen te krijgen helpen bovenstaande tips in combinatie met oefenen. Dan moet het weer natuurlijk wel meewerken.

Durf jij de fiets op in de sneeuw?

Laat het ons weten in een reactie of tag @Fietsmagazine en @Pedalamag op social media!