Van 12 tot en met 14 mei vindt in Aken, dichtbij het Drielandenpunt in Vaals, de tweede editie van fietsfestival 3RIDES plaats. Het evenement duurt drie dagen en heeft voor iedere fietser voldoende te bieden. Op zaterdag 13 mei kan je deelnemen aan de UCI Gravel World Series-race en op zondag 14 mei kan je kiezen voor een uitdagende wegmarathon of meedoen aan de gravel rides. Naast het fietsen kan je genieten van een divers festivalprogramma. Hou onze site in de gaten want Fiets mag tickets weggeven!

Fietsfeestje voor iedereen

Welke sportieve uitdaging je ook kiest, reken op best wat hoogtemeters en prachtige routes door het prachtige landschap rondom onze grenzen en de Eifel. Naast zelf fietsen is er een divers programma met ondermeer een; bike expo, kan je fietsen testen, workshops, food market, kids activiteiten en live optredens. Een hoogtepunt is de MTB- en BMX-show- en workshop onder leiding van Cycle Training. Het 3RIDES festival is dus meer dan alleen een sportieve uitdaging voor de deelnemers, maar ook leuk om je vrienden en/of familie mee te nemen.

UCI Gravel World Series-race  

Zaterdag 13 mei kan je in Aken aan de start staan van deze nieuwe UCI Gravel World Series-race. Een kans dichtbij huis om je te kwalificeren voor het WK Gravel in Veneto als je bij de beste 25% van jouw leeftijdsgroep finisht. Volgends de organisatie wordt het een uitdagend parcours; technisch en natuurlijk hoogtemeters. Afhankelijk van de leeftijdsklasse worden er 4 of 7 ronden afgelegd in en rondom historisch Aken. Iedere ronde telt 19,5 kilometer en 200 hoogtemeters; slijtageslag gegarandeerd. Dikke kans dat ‘grote namen’ uit de gravel- en race scene aan de start zullen verschijnen.

3RIDES wegmarathon

Op zondag 14 mei kan je deelnemen aan de 3RIDES wegmarathon. Je kan kiezen uit drie uitdagende routes van 140 (2000 hoogtemeters), 170 (2400 hoogtemeters) en 200 kilometer (3200 hoogtemeters). De route voert langs prachtige plekken in Duitsland, België en ons land. Ga je in de zomermaanden nog een cyclo in de bergen rijden?, dan is deelname aan dit event een uitstekende voorbereiding.

Gravel rides

Naast de wegmarathon op zondag kan de gravelaar op zondag kiezen voor een aantrekkelijke gravelrit door de bossen en dalen van Aken en de Nordeifel. De afstanden zijn 80 en 120 kilometer en voor beiden geldt dat je 2000 hoogtemeters mag overwinnen. Reken op kuitenbijters van 15 procent! Natuurlijk kan je ook meedoen op een mountainbike.

Inschrijving is geopend

De inschrijving voor de UCI- gravelrace, wegmarathon en gravelritten is inmiddels gestart. Wees er snel bij want het aantal deelnemers voor de verschillende evenementen is beperkt. Dit vanwege de veiligheidseisen die gesteld zijn door de lokale overheid in het Drielandengebied. Ga naar de website voor meer informatie of schrijf je direct in. Alvast succes met je voorbereiding.

Kalender fietsevenementen 2023

Wist je dat we op fiets.nl drie verschillende overzichten hebben met fietsevenementen.

Alle cyclo’s vind je op deze CycloWorld pagina.

Lees ons artikel over 15 uitdagende cyclo’s (granfondo) voor 2023

De NTFU toertochten staan hier