De start van de Tour de France gebruiken fietsmerken vaak om hun nieuwste creaties te tonen. Zo ook Trek, want zij lanceren vandaag de nieuwe Madone SLR. Wie het wielrennen een beetje volgt heeft er al wat van gezien, want een aantal profs werd al gezien op deze bloedmooie bolide.

Volgens Trek is dit de snelste racefiets die ze ooit hebben gebouwd. Mede te danken aan de IsoFlow techniek. De nieuwe Madone SLR is al weer de 7e iteratie van het model. Nu, opnieuw naar eigen zeggen, hebben ze de ultieme racefiets gemaakt. We zijn benieuwd hoe ze de 8e versie gaan omschrijven, het moet toch iedere keer weer overtroffen worden.

Pedersen komt er lekker op vooruit!

Win een minuut per uur

Eerst even over die aerodynamica. Bij 45 km/u zou de nieuwe fiets een dikke 60 seconden per uur sneller moeten zijn dan de vorige generatie. Dat heeft grotendeels te maken met de nieuwe vormen van het frame, dat zit vol met mooie Kammtail vormen.

Maar het meest in het oog springend is wel de zitbuis, waar een opvallende knik in zit. Die zorgt niet alleen voor meer comfort, maar laat ook de lucht beter langs het frame stromen. Want van voor naar achteren gezien zit er een groot gat in de buis, waar de lucht zo doorheen kan. Doet een beetje denken aan die bijzondere voorvork van de Lotus baanfiets.

Ook de geïntegreerde stuur/stuurpen combinatie is helemaal opnieuw ontworpen. Het stuur is nu van onderen breder dan van boven. Een 42cm is op de hoods slechts 39cm breed. Dan zit je automatisch iets meer aero, Jan-Willem van Schip was zijn tijd ver vooruit 😉.

Nog lichter

De vorige versie van de Madone SLR Disc was al geen zwaargewicht, maar het is de ingenieurs in Waterloo gelukt om nog eens 300 gram van het frame af te krijgen. Mede door het gebruik van het duurste en lichtste OCLV800 carbon. Alleen de prijs is niet lichter geworden, maar dat zal geen verrassing zijn, andere merken doen daar ook aan mee.

Alle modellen komen met elektronisch schakelende 12-speed groepen van SRAM en Shimano, ook al met de nieuwe Shimano 105 R7100 Di2 groep, die gisteren werd gepresenteerd! Verder ‘eigen’ Aeolus wielsets en 25mm Bontrager banden. De verschillende SLR’s zijn er in diverse kleuren, hieronder een deel van de nieuwe collectie.

Adviesprijzen en modellen

ModelAdviesprijs
MADONE SLR 6, Shimano 105€ 7.699
MADONE SLR 6 ETAP, SRAM Rival€ 8.399
MADONE SLR 7, Shimano Ultegra€ 10.299
MADONE SLR 7 ETAP, SRAM Force€ 10.799
MADONE SLR 9, Shimano Dura-Ace€ 13.999
MADONE SLR 9 ETAP, SRAM Red€ 14.999

De Madone SLR zal per direct beschikbaar zijn via het wereldwijde dealernetwerk van Trek. Meer informatie via: trekbikes.com