Eddy Merckx gaat samenwerken met Lexus voor de ontwikkeling van een tijdritfiets. Het fietsenmerk heeft onlangs een eerste test gedaan in de windtunnel van het automerk. Volgens Eddy Merckx is het niet uitgesloten dat er ook technologie van Lexus in de nieuwe fiets wordt toegepast.

Lexus heeft ervaring met carbon constructies. Zowel het chassis als de carrosserie van de Lexus LFA is van dit materiaal gemaakt. De sportwagen heeft een motor van 4.8-liter, goed voor 560 pk en een topsnelheid van 325 kilometer per uur.

Ook renners van de ploegen Topsport Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles worden bij de ontwikkeling van de fiets betrokken. Eddy Merckx is materiaalsponsor van beide teams. Directeur Kurt Moons van Eddie Merckx wil geen details geven over de fiets. ”Ik verheug me op de samenwerking met Lexus’’, zegt hij. ”Ik denk dat we veel kunnen leren van hun materiaal kennis en hun ervaring met aerodynamica’’. Ook Lexus is vol verwachting over de samenwerking. ”Eddie Merckx is een grote naam, prachtig om mee samen te werken’’, zegt Jozef Vandecruys van het automerk.

Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe tijdritfiets van Eddie Merckx in de windtunnel:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0J2mfi2iKoI&feature=youtu.be[/youtube]