Tien jaar geleden zette de Speed Concept de triatlonwereld en fietsindustrie volgens Trek ‘op zijn kop’. Nu is het tijd voor een gloednieuwe versie van de bekende tijdritfiets.

Volgens Trek is de Speed Concept de snelste fiets die ze ooit getest hebben. “Met ongelofelijke aerodynamica, triatlonspecifieke comforttechnologie, volledige integratie van accessoires en drinksystemen en een moderne cockpit is de nieuwe Speed Concept een klasse apart”, schrijft het Amerikaanse bedrijf in een persbericht.

Maar wat is er dan zoveel anders? De nieuwe Speed Concept is volgens Trek 16 watt sneller dan de oude. Die verbetering komt voort uit jarenlang onderzoek van het Trek Performance Research-team naar aerodynamische verbeterpunten. Daarnaast is het scharnierpunt van de IsoSpeed naar voren verplaatst, biedt de Speed Concept een breder verstelbereik om diverse zithoudingen mogelijk te maken en is er geïntegreerde opbergruimte. Een reserveband, reepje of bidon kun je prima wegstoppen zonder aerodynamisch nadeel te ondervinden. Dat komt door de bidonhouder tussen de armen, een geïntegreerde bentobox, bidon op de onderbuis en een verborgen reparatiekit.

Trek Speed Concept
Handige opbergbox in het frame. 

Trek Speed Concept
Je kunt genoeg voeding meenemen.

Project One
De Speed Concept is exclusief verkrijgbaar via Project One, dus kun je hem helemaal personaliseren naar jouw smaak. Vanaf een prijs van €5.599 (met Ultegra) haal je ‘m in huis. De duurste versie is €13.099.

De Speed Concept-modellen en adviesprijzen:
Speed Concept SLR 9 eTap P1 | € 13.099
Speed Concept SLR 9 P1 | € 13.099
Speed Concept SLR 7 eTap P1 | € 10.099
Speed Concept SLR 7 P1 | € 9.599
Speed Concept SLR 6 eTap P1 | € 8.599
Speed Concept SLR F/S | € 5.599
Speed Concept TT F/S | €6.099

Trek Speed Concept Trek Speed ConceptTrek Speed Concept

Meer informatie vind je op de site van Trek.