”Ik denk dat het moeilijk zal zijn  om volledig op topniveau terug te komen”, zegt sportarts Nando Liem in de documentaire ‘Retour’. Wielrenner Wout Poels wordt in de documentaire gevolgd sinds zijn zware val in de Ronde van Frankrijk van 2012. Poels liep ondermeer een gescheurde milt en nier op, plus een klaplong. de Limburger lag twee weken op de intensive care. Op 26 maart gaat de documentaire in premiere bij Service bioscoop ZIEN in Eindhoven.

”Ik denk dat het moeilijk zal zijn  om volledig op topniveau terug te komen”, zegt sportarts Nando Liem in de documentaire ‘Retour’. Wielrenner Wout Poels wordt in de documentaire gevolgd sinds zijn zware val in de Ronde van Frankrijk van 2012. Poels liep ondermeer een gescheurde milt en nier op, plus een klaplong. de Limburger lag twee weken op de intensive care. Op 26 maart gaat de documentaire in premiere bij Service bioscoop ZIEN in Eindhoven. Daarna is hij te zien bij de regionale omroep L1.

De Documentaire is gemaakt door neef Marijn Poels. Hij volgde Wout intensief . De film laat zien hoe de renner van Vacansoleil-DCM ondermeer uren trainde in de ouderlijke kelder op een hometrainer.  In de documentaire komen naast Wout zijn moeder Wilhelmien, de broers Jos en Norbert, ploegleider Michel Cornelisse, sportarts Nando Liem, en vrienden van Poels aan het woord.

Op 26 maart gaat de documentaire in première bij Service bioscoop ZIEN in Eindhoven. L1TV zendt RETOUR uit op Tweede Paasdag (1 april) om 11:00, 13:00, 15:00 en 21:00 uur. Dit is de trailer:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QOq63e4EvLU[/youtube]