Het resultaat is snel als de bliksem, sterk als een gorilla en zo sexy als het maar kan, volgens Niner dan hé!

Dit nieuwste lid van het RDO hardtail programma is puur ontwikkeld om snel te gaan. Een singlespeed racekar! De mount voor de achterrem zit netjes verstopt achter de gebogen achtervork. Dit zou torsiekrachten moeten verminderen, waardoor het mogelijk is kleinere calipers te gebruiken. Waar mogelijk is carbon gebruikt om maar zoveel mogelijk grammetjes weg te laten. Een frame weegt gemiddeld 1235 gram, als je de Niner RDO vork er bij gebruikt kom je uit op een van de lichtste productie mountainbikes die te koop is.
1X Drivetrain compatibel
Voor diegenen die toch wat te kiezen willen hebben qua versnellingen, the One 9 RDO is compatibel met het Niner CYA bottom bracket systeem. Daarmee is het mogelijk bijvoorbeeld SRAM’s XX1 of XO1 drivetrain te gebruiken.

Biocentrisch bracket
De Niner BioCentric II bottom bracket maakt het mogelijk een grote range van versnellingen toe te passen zonder dat daar verstelbare dropouts of kettingspanners voor nodig zijn. De “cleanste” oplossing voor singlespeed gebruik dus.

Geometrie
De geometrie van deze hardtail is volkomen toegespitst op 29″ wielen. Uit testen die we al eerder met de Air deden blijkt dit een heerlijk levendige fiets op te leveren die, ondanks de grote wielen, perfect de bocht door te krijgen is. De One 9 RDO is bedoeld voor 80mm tot 100mm voorvorken.

Balhoofd
De balhoofdbuis is tapered. Dit zorgt voor ruim voldoende stijfheid, wat uiteraard ook weer bijdraagt aan de precisie bij het sturen. De gebruikte geïntegreerde headset is licht en simpel in gebruikt. Installatie, schoonmaken en onderhoud duurt eerder seconden dan minuten. Dat kun je dus makkelijk zelf.