Niner stuurde een persbericht, om aandacht te vragen voor de groeiende lijn Niner RDO frames en RDO onderdelen. RDO staat voor Race Day Optimized, ofwel het beste van het beste, speciaal voor die ene wedstrijd.

Zo reden we vorig jaar al met een razendsnelle JET 9 RDO. In ons januarinummer las je al dat deze volbloed racefully bonuspunten scoorde door onverwacht comfort te bieden. Die bike was al afgemonteerd met RDO stuur, stuurpen en zadelpen, die bestonden toen dus ook al.

Daarnaast is er nu de Air 9 RDO, de hardtail uitvoering. En in die bike hoort natuurlijk de nieuwe RDO vaste vork. Dat ding is inderdaad een persbericht waard, een vaste voorvork met verlopende balhoofdbuis en een 15mm steekas. Perfect passend bij de eigen frames en een heel goede reden om lekker zonder vering te gaan rijden. En ongetwijfeld lichter, stijver en zeker ook mooier dan de vaste vork die Niner tot nu toe had.

Dus wij vroegen ons af waarom het persbericht niet gewoon over die nieuwe voorvork ging want die is best de moeite waard. Nou, we weten het niet zeker, maar onderaan het persbericht stond nog een linkje naar hun nieuwe video. En volgens ons zijn ze bij Niner gewoon heel trots op die clip, terecht! After Work: Niner Bikes Jet 9 RDO & Jet 9, geschoten in hun achtertuin en aangezien de zon al laag staat kan het inderdaad best na werktijd zijn geweest. Je hebt natuurlijk niet per se een Niner nodig om zo in de ondergaande Californische zon te rijden maar het helpt wel!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gENC-X4e5Gs[/youtube]