Fiets jij ook vaak binnen? En zweet je je dan ook altijd te pletter? Een goede ventilator helpt natuurlijk, maar Ekoï vond dat het beter kon. Daarvoor bedachten ze dit Refresh-vest, dat je bovenlichaam met hulp van vier ventilatoren koel houdt.

In samenwerking met onderzoekscentrum Technosport in Marseille onderzochten ze het effect op de thermoregulatie (het proces van het regelen van de lichaamstemperatuur) van 2 verschillende textielsoorten, het EKOÏ REFRESH-vest en een standaard fietstrui, tijdens een intensieve inspanning, bij een omgevingstemperatuur van 30°C in een gesloten en statische omgeving. De resultaten logen er niet om. Niet alleen bleef de lichaamstemperatuur een stuk lager, atleten raakten ook minder snel vermoeid.

4 ventilatoren

Het Ekoï Refresh gilet gebruikt het zweet dat bij lichamelijke inspanning ontstaat om af te koelen door het te combineren met een ventilatieproces. Na slechts enkele minuten inspanning kan de stijging van de lichaamstemperatuur (kern en huid) met het nieuwe vest aanzienlijk worden verminderd in vergelijking met conventionele kleding of zelfs helemaal geen vest.

Het is niet alleen te gebruiken tijdens het indoorfietsen, maar ook voor hardlopers, tijdrijders en mountainbikers die hun warming-up in warme omstandigheden willen optimaliseren. Het kan ook worden gebruikt voor afkoelingsessies na de wedstrijd.

Technische kenmerken :
• Unisex-gilet met 4 ventilatoren (2 voor en 2 achter)
• 100% waterdicht buitenmembraan om de lucht binnen te houden en ademend “Dryarn” binnenmembraan om transpiratie af te voeren
• Waterdichte sluiting
• Levensduur batterij: 2 uur
• Gewicht batterij: 104g
• Maten beschikbaar van 2XS tot 2XL
• Twee kleuren om uit te kiezen: zwart/wit of zwart
Prijs: €299,99, meer info op ekoï.com