Na zijn welverdiende rust keert Van der Poel terug op de mountainbike.  Tijdens de wereldbeker wedstrijd in het Franse Les Gets kende het wonderkind een iets mindere dag. Het Scott-SRAM team had wel een erg goed weekend, zowel bij de dames als de heren stonden zij op het hoogste schavotje.

Foto’s: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Vrijdag tijdens de shortrace won Van der Poel nog met speels gemak. Hij bleef altijd alert vooraan in de groep en reed Avancini met gemak voorbij in de laatste bocht en spurtte naar de zege. De hoogtestage die hij aflegde in Livigno leek goed verteerd te zijn. Zelf had hij niet enorm veel vertrouwen in een goede afloop van de cross-country race op zondag. Toen hij in 2018 terug kwam van zijn eerste hoogtestage ooit vlak voor het NK wielrennen waren het gemengde gevoelens. De eerste helft van het NK voelde Van der Poel zich heel slecht, maar hij vond naar het einde toe zijn goede benen en won. Een cross-country race duurt ongeveer anderhalf uur en dit was helaas te kort voor Van der Poel om zijn beste benen te vinden. In het begin zakte hij erdoorheen, maar vocht halfweg wedstrijd alsnog terug naar een 16e plaats. Misschien een mindere uitslag, maar de strijdlust siert het supertalent. Van der Poel maakt zich geen zorgen en accepteert de gevolgen van de hoogtestage en werkt verder naar het Europees kampioenschap over 2 weken.

Zwitserland boven

Vooraan hebben ze niet gewacht op Van der Poel en vooral de Braziliaan Avancini gaf het tempo aan. Een kopgroep van 5 domineerde de race. Iedereen plaatste wel een stevige versnelling op zijn beurt, maar uiteindelijk was het Nino Shurter die in de laatste ronde nipt de Italiaan Gerhard Kerschbaumer kon afhouden en zo naar zijn 32e wereldbeker overwinning reed. Avancini werd 3e. Op een mooie 13e plaats vinden we Milan Vader terug. De Zeeuw laat hiermee zien klaar te zijn voor het Nederlands Kampioenschap dat op 21 juli zal plaatsvinden in Sittard.

Scott-Sram dubbelslag

Goed voorbeeld doet volgen. Misschien was het ook zo in Les Gets want Kate Courtney, teamgenote van Nino Shurter, toonde eerder op de dag tijdens de dames race hoe het moet. De Amerikaanse kende een goede start en reed haar eigen tempo. Halverwege de race kwam Jolanda Neff nog opzetten, maar Courtney controleerde alles en reed onbedreigd naar haar 3e wereldbeker overwinning van dit seizoen.

Nederlandse inbreng

Na de overwinning van Anne Terpstra van vorige week in Andorra kwam ze in Les Gets opnieuw sterk voor de dag. Met een 7e plaats mag ze tevreden zijn. Anne Tauber viel in het begin van de race en werd slechts 25e. Sophie von Berswordt kende een goede dag en kwam net te kort voor de top20. Voor het NK in Sittard volgende week belooft het een spannende strijd te worden tussen de 2 Anne’s.