Het mooiste moment van de maand is weer aangebroken, want de nieuwste editie van Fiets is uit. Abonnees ontvangen ‘m dezer dagen in de bus of op de mat, voor niet-abonnees is er de mogelijkheid om Fiets 3 in de winkel te kopen of online te bestellen. En let op: de Stijlgids zit erbij!

Op de cover zien we mooie kasseien. Dat is niet gek, want we zijn naar het noorden van Frankrijk afgereisd om vier typische Roubaix-fietsen te testen. Twee fietsen uit het verleden, twee fietsen uit het heden. De winnende Merida Reacto lenen van Sonny Colbrelli zat er helaas niet in, maar we hebben van Merida wél precies dezelfde afmontage opgestuurd gekregen. Wat was er tijdens Parijs-Roubaix anders dan anders en hoe presteren die andere fietsen?

Bij Scott is integratie zo belangrijk dat nu zelfs de achterdemper verstopt zit. Is dat een zegen? Of niet? Wij gingen op pad met de Scott Spark. Als je een vloerpomp koopt, mag je drie dingen verwachten: dat-ie snel, soepel en accuraat is. Op die criteria test Fiets twaalf exemplaren. Léon van Bon test normaal gesproken dure modellen, maar deze Canyon Endurance bewijst dat Léon ook van betaalbare fietsen enthousiast kan raken. En verder: interviews met profs Danny van Poppel en Maud Oudeman, hoe ontwaak je uit je winterslaap? Drie leuke reisverhalen en een kekke stijlgids om optimaal gesoigneerd aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Fiets editie 3 met 40 pagina’s extra Stijlgids is nu te koop. Bestel ‘m hier voor €6,95.