In mei 2021 lanceerde Canyon de Grizl CF – half gravelbike, half Zwitsers zakmes, waarmee geen ondergrond te gek is. Nu maakt het Duitse direct-to-consumer merk de Grizl-familie compleet met de Grizl AL. Een fiets met dezelfde kenmerken die ervoor zorgden dat de Grizl CF zo’n succes werd. Maar dan in een nog mooier prijssegment én natuurlijk van aluminium, dat begreep je vast al door de toevoeging achter de naam.

De vraag naar fietsen die voor iedere ondergrond geschikt zijn is groot. En dat is precies waar de Grizl AL aan voldoet. Naast de Canyon Grail gravelbikes, die meer op prestatie gericht zijn, is dit nieuwe lid binnen het gravelspectrum van Canyon een echte do-it-all gravelbike voor het hele jaar door. Van weekendjes bikepacken en toertochten, tot het lokale rondje door het bos.

Ruimte voor echt dikke banden

Een eigenschap waar we altijd heel blij van worden is de ruimte voor echt brede banden, er passen 50mm sloffen in dit frame. Standaard worden alle fietsen geleverd met een moderne DT Swiss off-roadwielset en Schwalbe G-One Byte 45 mm tubeless-ready banden. Door het gebruik van aluminium voor het frame is de Grizl AL heel betaalbaar geworden. Maar de fiets heeft toch dezelfde stijl en uitgebalanceerde gravel geometrie als de Grizl CF en de Grail.

Bikepacker?

Neem je graag veel spullen mee, dan ben je bij de nieuwe Canyon ook aan het juiste adres. Zet er een bagagedrager op en je hangt je tassen er zo aan. Canyon heeft daarvoor eigen dragers gemaakt, zoals de Anything Cage hieronder op de foto.

Een groot aantal bevestigingspunten maken de Grizl ideaal voor zowel korte als lange bikepacking trips: met opties om meer bidons, extra tassen en speciaal ontworpen spatborden aan te brengen, heeft de Grizl elke bevestigingspunt dat nodig is voor het ultieme bikepackavontuur.

Vering?

Voor de echte ruige avonturen of voor wie heel erg gehecht is aan comfort, kun je bij de Grizl AL kiezen tussen de carbon Grizl voorvork met extra bevestigingpunten of voor de RockShox Rudy gravel voorvork die 30mm vering levert.

Ook wat maatvoering betreft is de Grizl AL veelzijdiger dan ooit tevoren, naast de 7 huidige maten ( 2XS tot 2XL) is er ook een 3XS toegevoegd.

Grizl AL 6 en Grizl AL 7

De Grizl AL serie kost tussen de €1499 en €1999 euro. Er zijn drie kleuren, Earl Grey, Matcha en Grape. De Grizl 6 is het instapmodel, die kost € 1.499 met Shimano GRX 400 schakelsysteem, aluminium DT Swiss Gravel LN wielen, en een Canyon SP0057 zadelpen.

Het vlaggenschip in de collectie is de € 1.999 kostende Grizl 7 Suspension. Afgemonteerd met een mix van Shimano GRX 810 en 600, en een RockShox Rudy XPLR verende voorvork met 30 mm veerweg.

Alle modellen op een rij:

Grizl 6 – €1499 (Matcha en Earl Grey)
Grizl 6 WMN – €1499 (Grape)
Grizl 7 – €1799 (Grape en Matcha)
Grizl 7 Suspension – €1999 (Matcha)
Grizl 7 Suspension WMN – €1999 (Grape en Matcha)

Alle fietsen worden geleverd met een 2×11 aandrijving en (uiteraard) schijfremmen. De damesmodellen hebben onder andere een ander zadel dan de herenmodellen. De kabels lopen netjes door het frame.

Meer info of gelijk bestellen? Check Canyon.com

Foto’s:: Canyon Bicycles GmbH // Marco Freudenreich