@amclassic-fan:
Dat over ' geraffineerd' ben ik met je eens, maar de rest....(geraffineerd suiker betekent trouwens ' toegevoegd suikers',maar veel mensen vertalen het met achterbaks of slinks toegevoegd). Geraffineerd betekent niet automatisch een hoge GI!
Het beste is juist om producten met een lage (!) glycemische index te gebruiken. En daar heeft zoetheid niet veel mee te maken. Witbrood en aardappels hebben een hele hoge GI, maar smaken relatief niet zoet.
Fruit daarentegen heeft een lage (!) GI, maar smaakt juist wel zoet. Fruit bevat veel vezels, welke de opname van suikers remmen, zoals je zelf al zegt.
Fructose is de enige (!) monosaccharide met een lage(!) GI. En in tegenstelling tot wat jij beweert over fructose, bevat fruit er helemaal niet zo heel veel van. Fructose wordt vaak ten onrechte fruitsuiker genoemd. Waarom denk je dat de triviale naam van pure glucose DRUIVENsuiker is? Juist. Fructose is bovendien niet te verkiezen omdat het lichaam fructose eigenlijk alleen kan opslaan in de lever en niet in spierweefsel.
En de noodzaak om na een inspanning snelle suikers te nuttigen is er wel! Een snelle stijging van bloedsuiker verlaagt de cortisolspiegel en bovendien nemen spieren glucose na inspanning beter op (window phase). Spiercellen zijn dan insulinegevoeliger, waardoor je relatief weinig insuline nodig hebt om de glycogeenvoorraden te herstellen. Dus: voor en in de periode twee uur na de training: langzame koolhydraten (volkoren, fruit) en binnen twee uur na de training snelle kH. (Sportdrank, wittebrood etc.), maar: geen bananen of chocolade.
En nog even ontopic: als je je vet% wilt verlagen moet je vet verliezen. Vet verlies je door minder vet op te slaan(!!) dan vet te verbranden. Ga dus niet heel vetarm eten, dit werkt averechts. Beweeg veel, eet uit de schijf van 5 (en ook alleen maar uit de schijf van 5!). Wordt het dan niet lager, ga minderen. Met andere woorden: eerst de kwaliteit , dan pas de kwantiteit van je voedsel veranderen. Succes!
Vet % omlaag brengen
Geraffineerd betekent helemaal niet toegevoegd, maar gezuiverd, ontdaan van zaken, verfijnd, veredeld, etc.pierre92 schreef:@amclassic-fan:
Dat over ' geraffineerd' ben ik met je eens, maar de rest....(geraffineerd suiker betekent trouwens ' toegevoegd suikers',maar veel mensen vertalen het met achterbaks of slinks toegevoegd). Geraffineerd betekent niet automatisch een hoge GI!
!
Je bent denk ik in de war met een etiket opschrift waar je geraffineerde suikers op vind. Dan betreft het inderdaad toegevoegde suikers.
Geraffineerde producten hebben nagenoeg allemaal een hoge of hogere glycemische waarde in ieder geval zeker in vergelijking met hetzelfde ongeraffineerde product.Het is goed in je achterhoofd in te prenten dat de meeste geraffineerde producten (lees bewerkte producten) niet in je normale dieet zouden moeten thuishoren. (uitzonderingen daargelaten)
Wat is geraffineerde suiker?
http://suikerwijzer.nl/geraffineerde-suiker/" onclick="window.open(this.href);return false;
- amclassic-fan
- Forum-lid HC
- Berichten: 24317
- Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
- Locatie: Leende

