Daarom had ik het " ahw" ook ingelast.
Wilde het niet te complex maken

Fiets Magazine nr. 5-2025 (incl. de zomer special) is nu verkrijgbaar! Bestel jouw exemplaar zonder verzendkosten in onze shop, voor jezelf of als cadeau voor iemand anders!
coulthard schreef: Lance Armstrong kwam met de revolutionaire vinding.
Amclassic-fan schreef:Maar iedereen ging 't pas kopieren toen Armstrong er succes mee had. Dus was Armstrong wel degelijk diegene die de revolutie veroorzaakte. Met de klapschaats heb je 't zelfde gehad, in 1e instantie brak 't heel niet door, pas 15 jaar later werd het een succes.
de boef van parma schreef:Dit is een vaak voorkomende misvatting.coulthard schreef: Lance Armstrong kwam met de revolutionaire vinding.
Luis Herrera http://nl.wikipedia.org/wiki/Luis_Herrera_Herrera en Fabio Parra http://nl.wikipedia.org/wiki/Fabio_Parra deden ons begin jaren 80 versteld staan
met welk licht verzet zij reden. Toendertijd heette het dat ze te licht en te mager waren om de grote plaat te draaien. Al snel leerden we wat voor een uitzonderlijke renners dit waren. Zij brachten de revolutie. Niet LA.
In die jaren heb ik deze renners o.a. de AdH op zien rijden. En van dicht bij deed de Aap z'n bijnaam alle eer aan.
CUBEmeister schreef:euhm, aeroob en anaeroob heeft niet zo veel te maken met het opgebruiken van spierglycogeen. je verbrand glucose normaal aeroob ( met zuurstof) via de citroenzuur of krebscyclus via een heel aantal stappen waarbij electronen worden overgedragen op zuurstof en een glucose molecuul volledig uit elkaar valt. is de zuurstof voorziening niet optimaal ga je glucose anaeroob afbreken en valt het uit elkaar in een aantal grote brokken waarvan er een lactaat ( lactic acid of melkzuur) is. dit is de verzuring van je spieren. een van de voordelen van een hoog beentempo betreffende dit verhaal is dat door contractie van spieren bloed sneller door de vaten in je benen wordt gepompt en het lactaat sneller wordt afgevoerd.