Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.

Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 2392
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 20 jul 2025 19:58

Samen aan tafel is sowieso de essentie van eten! Het maakt daarbij verder niet uit wat je serveert. Zolang je maar gezamenlijk aan tafel zit en een gezellig diner hebt.
Adversity is the Catalyst of Change

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6940
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 02 okt 2025 09:59

Vanmorgen vroeg al aan de gang en er staat inmiddels een enorme pan met Pörkölt in de oven.
Ik laat bewust het woord traditioneel weg want zoals veel andere klassiekers kent ook dit gerecht de nodige variaties.
Het ruik inmiddels geweldig in huis.
Lekker lang in de oven op niet teveel graden.

Hopelijk warmt het buiten ook nog een beetje op want wil eind van de ochtend toch wel even gaan buitenspelen (fietsen of wandelen).
En na het buitenspelen staat er dan een knap bordje eten te wachten.

Uiteraard voor meerderen keren gekookt en gaan de nodige porties de vriezer in. Altijd handig als er ineens onverwachte eters zijn. Dat zijn overigens de leukste!
Als je een week vooraf weet dat er mensen komen eten kan je het helemaal clean voorbereiden.
Ook leuk maar of het dan 3,4,5,6 gangen zijn maakt mij niet uit dat schud ik inmiddels wel uit de mouwen.
Ongepland is gewoon leuker!
Onverwacht bezoek wat mee blijft eten prikkelt het improvisatievermogen want ik ga ook dan minimaal voor 3 gangen en mijn vriezer is dan doorgaans een geweldige partner in crime.

Nu koffie!

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 2392
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 02 okt 2025 15:20

Ik heb het toch even op moeten zoeken, wat in mijn geval echt wel een unicum is als het over gerechten gaat.
Klinkt echter als een ware tractie!
Ik ben niet geheel thuis in de keuken van het voormalige oostblok.
Vooral omdat het me doorgaans totaal niet kan inspireren en ik het schaarse palet van ingrediënten vaak weinig appetijtelijk vind, ik ben meer een mediterraan type.

Maar dit gerecht van wat ik er over gelezen heb lijkt me heerlijk.
Adversity is the Catalyst of Change

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6940
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 28 okt 2025 11:36

Er staat een joekel van een pan op het vuur met...................stoofpeertjes!

Er er overblijft maak ik daar tarte tatin stoofpeer van :idea:

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 2392
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 28 okt 2025 14:13

Wij hebben dit jaar een enorme appeloogst. Mijn vrouw heeft onlangs ook een tarte tartin gemaakt, eerste keer trouwens.
Heerlijk hoor maar goeie dag zeg! Op al die koolhydraten kun je een touretappe uitrijden :lol:
Adversity is the Catalyst of Change

Gebruikersavatar
CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 1317
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust

Gebruikersavatar CampaYolo 28 okt 2025 16:47

Het eerdergenoemde ossevet deed mij toch watertanden.
Dus vanavond lekker frietjes uit het vet met daarbij een Indische stoof naar (stief) oma's recept. (Rund gestoofd in de sate en kokos met nog een allegaartje aan kruiden)
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6940
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 28 okt 2025 17:06

Patat met rendang is ook een geweldige combi!
Als ik rendang maak doe ik - zoals eigenlijk met als wat slowcooking is - gelijk een enorme pan maken. Paar porti's in de vriezer.
Heb je eens geen zin om te koken?
Patat, rendang en frisse komkommersalade.
Dubbeldekker schreef: 28 okt 2025 14:13 Heerlijk hoor maar goeie dag zeg! Op al die koolhydraten kun je een touretappe uitrijden :lol:
ja ja MAAR.............. een goede op z'n kop taart met zelf gemaakt slagroomijs is wel een dessert waar je gasten een jaar later nog over praten :-)

Ga nu een bordje pasta maken. Gewoon heel simpel met uitje, tonijn, erwtjes en een frisse salade.
Ik ben de vriezer decembermaand ready aan het maken en kwam een bak verse pappardelle tegen die al wel even gekookt had...............

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 9976
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 28 okt 2025 17:29

Kip siam met rijst is vrouwlief aan het maken daarna paar kilometer met de Arnhemse NightRiders een ritje doen.
Sensa GF White edition.
Canyon Grizl cf sl8.

Gebruikersavatar
Orlok
Forum-lid HC
Berichten: 6941
Lid geworden op: 01 dec 2012 12:18
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Orlok 28 okt 2025 18:40

Vandaag na het fietsen een lekker bord Spaghetti Bolognese, met alles erop en omheen (geraspte Grana Padano, Chianti, Ciabatta en Camembert) toch een behoorlijke maaltijd.! :D
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless

Gebruikersavatar
fred1965
Forum-lid
Berichten: 190
Lid geworden op: 18 mei 2011 21:55

Gebruikersavatar fred1965 29 okt 2025 10:56

Stamppot spruitjes met spekjes en een gehaktbal,
Man man man..jammer dat je dan vol zit en dan toch nog een bordje neemt, eevm veur de smoak😁

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6940
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 29 okt 2025 14:17

Veel mensen vinden spruitjes niks maar mij mag je voor zo'n stampot met een goede bal wakker maken..........

Gebruikersavatar
CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 1317
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust

Gebruikersavatar CampaYolo 29 okt 2025 14:24

Spruitjes koken is een kunst.
Indien juist bereid zijn ze heerlijk.
Zoals mijn oma ze maakte, niet te vreten.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.

Plaats reactie