Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.

Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

pino
Forum-lid HC
Berichten: 5745
Lid geworden op: 16 apr 2004 18:32
Locatie: Apendorp NL

pino 01 jul 2025 19:04

Luikse balletjes?
Niet zijken maar reiden !

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 7340
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 01 jul 2025 19:19

Bbq met : zalm - courgette- foccasia brood - salade en vers fruit.
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless :mrgreen:

Tussendoor
Forum-lid
Berichten: 708
Lid geworden op: 20 jun 2022 21:09

Tussendoor 01 jul 2025 19:25

rene schreef: 01 jul 2025 19:19 foccasia brood
Is dat een Aziatisch brood?

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 7340
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 01 jul 2025 19:36

Ja, waarom vraag je het als je het antwoord weet ?! Komt van Ali express.
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless :mrgreen:

Gebruikersavatar
haka78
Forum-lid
Berichten: 148
Lid geworden op: 05 feb 2022 23:26
Locatie: Friesland

Gebruikersavatar haka78 01 jul 2025 19:59

Bloemkool pomme duches en een kaassnitzel

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 2416
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 01 jul 2025 20:04

rene schreef: 01 jul 2025 19:36 Ja, waarom vraag je het als je het antwoord weet ?! Komt van Ali express.
:lol:
Adversity is the Catalyst of Change

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 2416
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 01 jul 2025 20:08

Orlok schreef: 01 jul 2025 19:00
koeroeur schreef: 01 jul 2025 18:39
Orlok schreef: 01 jul 2025 13:30
Logisch, Frans eten zijn culinair hoogstandjes, Belgisch eten is "Vlaamse frites". :roll:
Dan ga je echt niet op de juiste plekken uit eten :lol:
De top 10 typisch Belgische klassiekers:
  • Stoofvlees met Vlaamse frieten. ...
    Witloof uit de oven met puree. ...
    Vol-au-vent. ...
    Asperges op z'n Vlaams. ...
    Steak bearnaise. ...
    Mosselen. ...
    Garnaalkroketten. ...
    Gehaktballetjes met krieken.
Je hebt wel een heel beperkte kennis van de Vlaamse keuken hoor.
En voeg daar nog eens de Waalse keuken bij met al hun wild, charcuterie en bijzondere streekproducten dan heb je echt een gamma te pakken waar de Nederlandse culinaire traditie bij verbleekt!
Adversity is the Catalyst of Change

lugosi
Forum-lid HC
Berichten: 5909
Lid geworden op: 06 aug 2009 23:19

lugosi 02 jul 2025 00:48

Orlok schreef: 01 jul 2025 13:30
Logisch, Frans eten zijn culinair hoogstandjes, Belgisch eten is "Vlaamse frites". :roll:
Klinkt genuanceerd....
La cuisine francaise is mijn ogen bagger, gebakken lucht en het verhaaltje van de kleren van de keizer.

De cuisine du terroir in Frankrijk is daartegen uitmuntend en gevarieerd per regio.

Belgisch eten bestaat uiteraard niet, de Vlaamse traditie staat op zich net als de Ardense (die dan weer anders is dan de Waalse).
Uiteraard denken mensen dan aan frieten.
In Vlaanderen denken we buiten wat hier al genoemd is (Stoofvlees-friet/Gegratineerd Witloof/Vol-au-vent/Asperges op z'n Vlaams/Mosselen etc) toch ook aan
Gentse waterzooi (met kip of vis)
Paling in t Groen of Paling in t Rood
Konijn met pruimen
Varkenswangen met bier
Hutsepot
Beuling
Coq a la geuze
Rundstong
Duif op z'n Vlaams/Parelhoen met kriekenbier
en wie at er ooit 'Waterkonijn'?

In Wallonie eet je de Boulets in zoet-zure saus met hun sirop Liegeoise, of Lapin à la Tournaisienne of de Truite au bleu / truite Meuse, Waterzooi (ja ook in het frans wordt dat zo gezegd) de Hainaut.

In de Ardennen eet je dan meer de wild -stoofpotten of pasteien (civet de sanglier, chevreuil of Pâté Gaumais)

Ik denk dat je niemand moet overtuigen dat er goed gegeten kan worden in alle streken van Belgie en dat veel gerechten verbonden zijn met de biercultuur is mooi meegenomen.

Gebruikersavatar
Ernie C.
Forum-lid HC
Berichten: 18394
Lid geworden op: 18 jun 2012 15:43

Gebruikersavatar Ernie C. 02 jul 2025 06:35

Een frikandel speciaal is ook lekker èn slachtafval...
Campagnolo Ultra Dork

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 43500
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 02 jul 2025 06:56

Orlok schreef: 01 jul 2025 19:00 De top 10 typisch Belgische klassiekers:
  • Mosselen. ...
Waar zouden jullie zijn zonder je noorderburen ;-)

Zeeland wordt idd in het mosselseizoen overspoeld met Vlamingen die mosselen komen eten. Gezellig tafelen met een pot bier.
Culinair? Neuh….. Lekker? Absoluut!
Als ze mij missen, dan ben ik…….FIETSEN!

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6942
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 02 jul 2025 09:34

Mosselen (gekookt of gebakken) zijn culinaire hoor! Alleen veel mensen denken dat culinair en sterrenrestaurant synoniem aan elkaar zijn.

Na vele jaren gaat de mosselrit in Zeeland die ik ieder jaar heb met een aantal retrofietsers dit jaar niet door. Dus snel zelf wat plannen.
Ik kan hier ook mosselen eten maar 1 keer per jaar moet je dat toch in Zeeland doen. Toch?

En Nederlandse specialiteiten?
Ik heb voor een groep Italianen (uit Emilia Bologna notabene) die hier voor een paar dagen waren een Captains Diner gemaakt. Anders dan de naam doet vermoeden is dat toch echt een typisch Nederlands maal.
Uiteraard ben ik voor de full monty (als we dan toch bezig zijn) gegaan. Ik had een A4tje gemaakt met daarop de historie en wat er allemaal op tafel stond.
Ze hebben de borden af zitten likken!

pino
Forum-lid HC
Berichten: 5745
Lid geworden op: 16 apr 2004 18:32
Locatie: Apendorp NL

pino 02 jul 2025 09:49

Ernie C. schreef: 02 jul 2025 06:35 Een frikandel speciaal is ook lekker èn slachtafval...
Nog nooit gegeten. En daar houd ik het graag bij. Liever nog andouilletes, hoewel ik die niet lekker vond.
Niet zijken maar reiden !

Plaats reactie