Zwift, het virtuele fietsplatform, blijft lekker doorontwikkelen. Ook in Nederland is het programma ongekend populair. Als jij het ook leuk vindt om ’s avonds je trainingen achter het scherm af te werken, kun je op dinsdag en donderdag meerijden met de Zwift NL Rides. De ritten starten altijd om 20:15 uur. Op Veloviewer is ook iets nieuws te vinden. De all-time klassementen voor alle routes in Zwift.

Nederlandse groepsritten

Zwift ambassadeur, Fiets redacteur, fotograaf en ex-prof Léon van Bon is de drijvende kracht achter de trainingen. Op dinsdag wordt er rustig aan gedaan, een rit van een uur met 2-2,5W/kg. Op donderdag gaat het er pittiger aan toe. 3-3,5 W/kg met koers op de laatste klim. Er wordt gereden op de Leigh Hill After Party (zwiftinsider.com/leith-hill-after-party/). Er wordt gestart achter de leider en er zijn maatregelen om te voorkomen dat er al direct vanaf de start gekoerst wordt. In totaal rijd je 46 km.

Je kunt je al aanmelden op zwift.com/events/view/226700, of via de Zwift companion app. Wanneer je je aanmeldt, krijg je bij de start automatisch het oranje tenue van de NL selectie. Leuk gezicht, zo’n grote groep in de nationale kleuren.

Afgelopen dinsdag was de eerste rit, er deden direct al 281 fietsers mee. Om altijd direct op de hoogte te zijn van het laatste nieuws over Zwift NL, check de Facebook pagina: facebook.com/groups/zwiftnederland/

Overall klassementen Zwift routes op Veloviewer

De website Veloviewer.com is een nogal uit de hand gelopen hobby-site, waar je wordt bedolven onder de fraaie lijstjes die worden gegenereerd uit alle ritten die naar Strava worden geupload. Je ziet er je jaarstatistieken in prachtige grafiekjes of mooie infographics, je Eddington-getal wordt er bijgehouden en nu kun je er ook je Zwift ritten checken.

Nieuw is dat je nu ook een totaaloverzicht kun maken van al je Zwift ritten. Alle leaderboards staan in een aparte kolom. Daar kun je doorklikken om de stats van de losse routes te zien. Je ziet op welke plek je staat én hoeveel punten je in totaal hebt. Leuk om te zien welke Zwift routes je nog niet hebt gereden en natuurlijk ook motiverend om juist die nog even te doen, of om nog wat harder te gaan om een paar plekken te stijgen op in het totaalklassement. Voorwaarde is wel dat je je Zwift ritten upload naar Strava én dat je Veloviewer toestemming geeft die data uit te lezen. Je vindt het overzicht van Veloviewer hier: veloviewer.com/zwift-insider