Vorig jaar waren we bij het allereerste NK Gravel in Epe. Ondanks alle corona-beperkingen een zeer geslaagd evenement. Dat vond de KNWU ook, reden om in 2022 een vervolg te organiseren. En wel in de vorm van een reeks van vijf landelijke wedstrijden met als finale wederom het Nederlands Kampioenschap.

Landelijke reeks

Mathijs Wagenaar van de organisatie zegt “Na de succesvolle eerste editie ontstond al snel het plan een landelijke reeks op te zetten, met een overkoepelend klassement. We zoeken nu de verbinding met lokale fietsclubs om deze landelijke competitie op te zetten.” Dat doen we in samenwerking met de KNWU. Simon Schram, medewerker wedstrijdsport bij de KNWU, hierover: “We hebben dit eerste NK Gravel in Epe als erg succesvol ervaren. Dat betekent dat de deur openstaat voor een wedstrijdreeks, met natuurlijk een NK in 2022. Het concept voor deze wedstrijdreeks blijft grotendeels gelijk aan het NK, waarbij de renners en rensters naast het rijden van een wedstrijd ook punten kunnen verzamelen voor een goede startpositie op het NK. De wedstrijden zijn voor alle licentievormen toegankelijk vanaf de leeftijd van 16 jaar. Zo kunnen ook renners deelnemen met een (dag)startlicentie.”

Foto: Dyane Ribbink/Cor Vos

Lokale verenigingen krijgen ondersteuning

Hierbij moet je denken aan een website, klassement, leiderstruien, sponsoren en goede media ondersteuning. Vanuit de NL Gravel serie zoekt de organisatie lokale fietsclubs die het leuk vinden om zo’n evenement te organiseren. Je staat er niet alleen voor, de organisatie van de Series helpen met een website, klassement, leiderstruien en goede media ondersteuning. Als vereniging regel je de vrijwilligers, een mooi parcours en de vergunning. Een deel van de opbrengsten is voor de club en een deel wordt gebruikt voor de organisatie.

Foto: Dyane Ribbink/Cor Vos

Graveltoertochten als omlijsting

Rondom de wedstrijden kunnen ook graveltoertochten georganiseerd worden, net als vorig jaar tijdens het NK. Daar kwamen veel gravelaars op af, die na hun tocht gezellig bleven hangen om de finale van het NK te kijken. Een ideale combinatie voor een lekkere fietsdag.

Lijkt het je leuk om als organisator ook een NL gravel serie wedstrijd te organiseren? Neem dan voor meer informatie contact op met de organisatie via organisatie@nlgravelseries.nl.