Zaterdag 2 juli vond de tweede wedstrijd van de ‘NL Gravelseries’ plaats in het landelijke buurtschap Meerveld nabij Uddel. Het was de organisatie wederom gelukt om een ‘gravel’ omloop te organiseren. De redactie van Fiets was erbij en stond met drie man sterk aan de start.

Snelle gravelronde

Na het zeer technische en glooiende parcours van Zandvoort, trakteerde de organisatie de deelnemers op een snelle omloop van bijna acht kilometer. Mogelijk gemaakt door de geweldige organisatie, de vele vrijwilligers en medewerking van de lokale boeren mochten de deelnemers een dikke drie uur koersen rondom de authentieke Herberg ’t Vossengat. Tussen de bloeiende akkers en grazende koeien liep het parcours over verschillende droge zand- en gravelwegen. Afgewisseld met een enkele stukken asfalt en geen hoogtemeters. Kortom garantie voor een snelle ronde en harde wedstrijd!

Team Fiets in de koers! Foto: Tim de Boer

Kleppers

De wedstrijd startte rond 11:00 uur en wederom waren de weergoden ons goed gezind; zon en 22 graden. Eerst de mannen en vrij snel daarachter vertrok het damespeloton. Na een rollende start werd er direct gekoerst. Al snel ontstonden er diverse groepen die op eigen tempo hun wedstrijd reden. Voorop in de koers werd de strijd gestreden door kleppers van continentale- en clubteams. Jasper Schouten, van Allinq Continental Cyclingteam, passeerde juichend de finish na 119 kilometer. Bij de vrouwen won Tessa Neefjes van het Giant Liv Benelux Offroad Team. Manon Bakker van Plantur-Pura mocht dankzij haar tweede plaats de leiderstrui in bezit houden.

Het podium bij de dames
Winnaar Jasper Schouten (links) en Herman van Tilburg van Fiets Magazine

Afgepeigerd

Na afloop van de koers had ieder zijn eigen verhaal en waren er veel afgepeigerde gezichten te zien. Maximaal afgestoft; ‘a la Parijs-Roubaix’, wat natuurlijk prachtige foto’s opleverde voor thuis en social media. Samengevat was het een heerlijke zaterdag; volle bak gravelracen in een prachtige omgeving met geweldige toeschouwers langs de weg.

10 september, Banholt

De derde wedstrijd vindt plaats in het prachtige Zuid-Limburg. In Banholt wordt een mooi parcours van circa 9 kilometer uitgezet met 100 hoogtemeters per ronde. Inschrijven is eenvoudig via knwu.nl, zelfs met een daglicentie. Informatie over de races vind je op www.nlgravelseries.nl

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is NL-gravle-series_sponsors-1-854x515.jpg