Wil je genieten van prachtige natuur, heerlijk eten en parelwitte stranden? Stop dan met zoeken, want heel veel beter dan Ibiza wordt het niet. Het Spaanse eiland is een ruwe diamant op fietsgebied, maar jij kunt het met ons alvast helemaal ontdekken!

Foto’s: Cycle Travel

Pedala goes Ibiza is onze women only-reis van 12 tot en met 16 oktober 2022. Je verblijft in een prachtig vijfsterrenhotel in Eivissa (Ibiza-stad) en gaat op een culinaire en gezellige reis het hele eiland ontdekken. We stoppen bij de beste spots, lunchen en dineren op de mooiste plekken en beleven samen veel fietsplezier. De reis zit vol verrassingen. Je zult er heerlijk kunnen genieten van alles wat Ibiza te bieden heeft. Houd je van avontuur, lekker eten, sporten en genieten van adembenemende plekken? Dan is dit echt iets voor jou!

Relaxed Ibiza
Ibiza is niet het grootste eiland van de Balearen. Juist door de verzadiging op sommige andere eilanden zochten we naar een alternatief dat alles kan bieden: lekker fietsen, mooie natuur, cultuur en een hoog niveau aan culinaire uitstapjes. Dan kom je al snel uit op Ibiza. In alles ademt Ibiza wel iets: een relaxte sfeer, vriendelijke eilandbewoners en mooie stranden in het zuiden. Maar wat hebben wij ‘fietsers’ daar dan aan? Wij komen buiten het hoogseizoen aan, dan is het al een stuk rustiger en wordt er minder gefeest op het partyeiland. Minder drukte en dus meer ruimte om lekker te fietsen. Kom je in het voorjaar (februari tot en met april) of in het najaar (oktober), dan is het verkeer slechts een derde van de zomerdrukte. Lekker, toch?

Race, Mountainbike & Gravel
Kun je alleen maar mountainbiken op Ibiza? Nee, zeker niet! Het eiland is ruig in het noorden en daar zijn de trails gechikt voor mountainbikers. Veel lokale verhuurders zijn hier dan ook op ingericht. Echter: tegenwoordig kent ook Ibiza gravel. Veel boerenwegen gaan door de landerijen, dit zijn de caminos de grava. Je kunt er dus uitstekend gravelen, al adviseren we het wel meer in het zuiden te doen; daar zijn de wegen glooiender en minder ruw. Op de racefiets kun je het hele eiland doorkruisen. Rondje Ibiza pakken? Dat is dan circa 145 kilometer met 2250 hoogtemeters. Vlak is het dus zeker niet, maar de wegen zijn goed en het uitzicht langs de kust is geweldig. Af en toe stoppen om een foto te maken is dus wel een must-do als je op Ibiza gaat fietsen.

Verrassende uitstapjes
Het eiland heeft een overvloed aan goede restaurants, strandtenten en speciale plekjes bij de rotsen aan de kust. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Es Vedra, de magische rots in de zee. Of check het prachtige noorden met de indrukwekkende kust, of bezoek Ibiza-stad (Eivissa). Allemaal mooie plekken om te ontdekken. Fiets ook even door de historische stadskern Dalt Vila, het staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze verscheidenheid maakt het eiland zo boeiend.

Paradijselijke stranden
De meeste mensen worden verrast door de eenvoud van een klein eiland bij Ibiza, Formentera. Hier heb je geen last van massatoerisme, maar kun je ongestoord genieten en bijkomen op de mooie, witte stranden. Met recht een paradijs op slechts een paar uurtjes varen van Ibiza. Tip: neem wel je fiets mee, want het eiland is uitermate geschikt om per tweewieler te ontdekken. Je kunt er zowel op gravel als op asfalt rijden. Het eiland is slechts 83 vierkante kilometer groot en daarom prima om als dagtrip in te plannen. Geniet na het fietsen even van het heerlijke, helderblauwe water. Je waant je echt even in een andere wereld.

Ontdek Ibiza met Fiets en Pedala!
Ga je met ons mee op reis? Dan hoef je je helemaal geen zorgen te maken over alle bijzaken en kun je lekker genieten op de fiets. Wij de zorgen, jij het plezier! Er is een vast team van begeleiding aanwezig bij onze reizen dat over veel kennis beschikt. Heb je dus vragen of loop je ergens tegenaan, dan kun je altijd bij hen terecht.

Prijs: €1.599,- (exclusief vlucht)

Hier kun je jouw reis boeken!