21 januari 2021 | Michael Kerkhof

Van Aert blijft tot en met 2024 bij Jumbo-Visma

De geruchten gingen dat Wout van Aert naar Ineos-Grenadiers zou vertrekken, maar nu is de kogel door de kerk: de Belg blijft tot en met 2024 rijden voor Jumbo-Visma, zo heeft de Nederlandse ploeg donderdag bekendgemaakt.

“Ook na 2021 ben ik nog lid van Jumbo-Visma”, zegt Van Aert in het persbericht, “en daar ben ik erg trots op.” Van Aert is op dit moment met zijn ploeggenoten op trainingsstage in Alicante, Spanje. “Ik wilde heel graag mijn contract verlengen omdat ik bij dit team veel beter ben geworden. Ik denk dat iedereen wel heeft gezien dat ik hier enorme stappen heb gezet in mijn ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Ik was altijd in vorm als ik dat moest zijn.”

Lang hoefde Van Aert niet na te denken over een contractverlenging. “Natuurlijk kwamen er wel andere zaken op mijn pad en dat koste wat tijd, maar de intentie was vanuit beide partijen goed en ik was er al die tijd wel van overtuigd dat het goed zou komen. Ik ben heel blij dat ik in deze omgeving verder mag werken. Ik hoef je niet uit te leggen dat er meer interesse was van andere ploegen, maar ik heb nooit meer andere teams gesprekken gevoerd. Mijn doel was om hier bij Jumbo-Visma mijn contract te verlengen. Wij zijn namelijk het beste team in de wereld geworden. Het was het beste voor mij om hier te blijven en ik ben blij dat nu het hoge woord er eindelijk uit is.”

Wat kan Wout van Aert eigenlijk niet?

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen