7 december 2020 | Menno Grootjans

Getest: Sensa Giulia GF, ‘mooiste Sensa waar ik ooit op heb gereden’

Na modellen als de Toscana, Romagna, Giulia G3 en Trentino is dit een model dat volgens mij wel behoorlijk af is. GF staat voor Gran Fondo en dat merk je vrijwel meteen als je opstapt. De ontspannen zit is vooral gericht op lang en ver en als je dan ‘eindelijk’ de streep ziet heb je ook nog voldoende power over voor een sprintje. De GF voelt zich prima thuis op heuvelachtig terrein, maar ook gewoon bij jou in de buurt van Rotterdam, Nieuwegein of Veghel.

Deze testfiets in een lekkere brilliant blue limited kleur met Ultegra Di2 en 35 millimeter Supra Elite-wielen weegt 7,80 kilo. Hij kost een kleine 5.000 euro, de duurste Sensa die we ooit hebben getest. De GF is er trouwens al vanaf zo’n 3000 euro. Het frame is een Generation Four van de originele Giulia uit 2012. Die was nog gewoon rond en met extern lopende kabels, de nieuwe is duidelijk oversized en geovaliseerd. Met een opvallend driehoekige balhoofdbuis, interne zadelpenklem verstopt in het driehoekje, gewone 27,2 millimeter pen en lage achtervorken – helemaal 2021.

BMC Teammachine SLR01 Four

Lees ook

Getest: BMC Teammachine SLR01 Four, eigentijds design

Sensa heeft onder haar eigen naam van onderdelen een nieuwe Supra Combo Integrale (de GF kan ook met een losse stuurpen afgemonteerd worden). De remleidingen en kabels of stroomdraad lopen deels door de stuurhelften en gaan via de stuurpen de balhoofdbuis in.

Sensa Giulia GF

Een los frame weegt in een maat 55 1100 gram, de voorvork met twee maten lagers 400 gram. Er is veel ruimte voor de banden, tot 32 millimeter. Dit is de fijnste Sensa waar ik ooit op heb gereden. Het meest uitgewogen, de mooiste ook en met de wielen, banden, de fijne combo en het korte San Marco-zadel een topper. De 28 millimeter Vittoria’s. Die passen prima bij de inzet van de GF, maar geven in het begin ook een wat ‘sloom’ gevoel. Het went, maar als je wel een pitbull wilt en minder een maatje voor het leven, kies dan voor 25 millimeter banden.

Sensa Giulia GF
Sensa Giulia GF
Lage aanzet achtervork. 

Sensa Giulia GF
Het is een 55 centimeter. 

Sensa Giulia GF, Supra Combo
Fijne Supra Combo. 

Sensa Giulia GF


Dit is een artikel uit Fiets 11. Kijk hier voor de laatste aanbiedingen

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen