19 september 2020 | Michael Kerkhof

Van der Breggen wint voor derde keer Giro Rosa

Anna van der Breggen heeft voor de derde keer in haar carrière de Giro Rosa gewonnen. De 30-jarige wielrenster van Boels-Dolmans zag haar leidende positie niet meer in gevaar komen in de afsluitende negende etappe met start in finish in Motta Montecorvino. De ritzege ging na 109,9 kilometer naar de Française Évita Muzic.

Van der Breggen nam in de achtste etappe de leiderstrui over van de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Annemiek van Vleuten, de leidster die op weg leek naar de eindzege, was die dag met een gebroken pols na een val niet meer van start gegaan.

In de negende etappe zag Van der Breggen een grote groep wegrijden zonder bedreigingen voor haar eerste plaats.

Van der Breggen won de Ronde van Italië twee keer eerder, in 2015 en 2017. Vorig jaar eindigde ze als tweede achter Annemiek van Vleuten.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen