12 september 2020 | Michael Kerkhof

Kragh Andersen zorgt opnieuw voor feest bij Sunweb

Søren Kragh Andersen heeft de veertiende etappe van de Tour de France gewonnen. Het was een rit van Clermont-Ferrand naar Lyon met in de slotfase nog een lastig hellinkje. Kragh Andersen (26) soleerde in de finale naar de tweede ritzege voor zijn ploeg Sunweb. Eerder had de Zwitser Marc Hirschi al een rit gewonnen voor de van oorsprong Nederlandse ploeg.

Primoz Roglic bleef leider in het algemeen klassement. De Sloveen van Jumbo-Visma heeft 44 seconden voorsprong op zijn landgenoot Tadej Pogacar.

Zondag volgt een zware bergrit met finish op de Grand Colombier, een klim van de buitencategorie. Een dag later is de tweede rustdag.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen