Met een groep fietsmaten een gave route fietsen mag voorlopig nog even niet, maar daar nu alvast gave plannen en routes voor maken gelukkig wel. Komoot organiseert gratis masterclasses waar professioneel routemaker Gijs Bruinsma komt uitleggen hoe je de mooiste routes kunt maken.

Wat ga je leren?

Trucs voor het vinden van stille wegen, verborgen paden en mooie gravelsegmenten. Je leert hoe je gebruik maakt van Komoot Highlights en van verschillende kaartlagen. Gijs kan je ook uitleggen hoe je de gedetailleerde informatie over ondergrond en wegtype kunt gebruiken. Dit alles leer je het live maken van een nieuwe gravelroute in de routeplanner. Je hebt volop kans om vragen te stellen. Ook aan Komoot community manager Roebijn Schijf, die ook gezellig aanschuift.

Aanmelden voor de Routeplanning Masterclass op maandag 20 april tussen 14:00 en 15:00 uur kan hier: eventbrite.co.uk/e/route-planning-masterclass

Op vrijdag 24 april tussen 16:00-17:00 uur geeft Gijs ook nog een Masterclass over het maken van betere gravelroutes, inschrijven kan hier: eventbrite.co.uk/e/tickets-plan-betere-gravel-routes. Het overzicht van alle Komoot Campfire sessies vind je hier.

Meer info over Komoot: komoot.com
Onze review van de navigatieapp is al van een poosje terug, maar nog steeds actueel. Wel is Komoot er ondertussen ook in het Nederlands én zijn de kaarten mooier geworden.