3 december 2019 | Michael Kerkhof

‘Dumoulin naar de Giro, Roglic krijgt voorrang in Tour’

Tom Dumoulin rijdt volgend jaar de Giro d’Italia, zo meldt de Gazzetta dello Sport dinsdagochtend. Bij zijn nieuwe werkgever Jumbo-Visma moet hij het kopmanschap delen met Primoz Roglic, maar de Sloveen wil graag de Tour rijden en heeft binnen Jumbo-Visma de meeste zeggenschap, meldt de krant.

Revanche

De Limburger kan zich in de Giro revancheren voor een mislukte 2019-editie. Door knieproblemen moest hij al in de vijfde etappe een streep zetten door zijn klassementsambities. Vervolgens hoopte hij op tijd fit te geraken voor de Tour, maar dat lukte niet. Inmiddels is Dumoulin weer helemaal hersteld en liet hij zich zondag zien in de strandrace van Scheveningen. Verdienstelijk, want hij werd zesde.

Vuelta-winnaar Roglic is volgens de Italiaanse krant – tevens hoofdsponsor van de Giro d’Italia – de absolute nummer 1 bij Jumbo-Visma en heeft zijn wens uitgesproken om de Tour te rijden. Daardoor moet Dumoulin uitwijken naar de Giro, al heeft hij daar geen slechte band mee. In 2017 wist hij immers de Giro nog op zijn naam te schrijven.

Over de exacte rolverdeling binnen Jumbo-Visma wordt binnenkort door de ploeg meer duidelijk gemaakt. Dan weten we ook welke wedstrijden Steven Kruijswijk op zijn programma heeft staan.

Is het een goede beslissing van Jumbo-Visma?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen