24 september 2019 | Michael Kerkhof

Dygert zet Nederlandse vrouwen een hak en pakt tijdritgoud

Ze behoorde tot de favorieten, maar bijna niemand had verwacht dat Chloe Dygert de wereldtitel tijdrijden bij de vrouwen zou veroveren. De 22-jarige Amerikaanse liet geen spaan heel van de concurrentie. Van der Breggen pakte op anderhalve minuut achterstand het zilver voor topfavoriete Annemiek van Vleuten, die op bijna twee minuten derde werd.

Regenachtige dag

Door de hevige regenval werd het WK tijdrijden even omgedoopt tot het WK zwemmen. Bij de beloften kwamen meerdere renners ten val doordat er enorme plassen op het parcours waren gevormd. De organisatie trok extra tijd uit om de gevaarlijke punten af te zetten, waarna met enige vertraging de vrouwentijdrit alsnog van start kon gaan.

Alena Amialusik zette als eerste renster een goede richttijd neer, maar al snel bleek die tijd weinig voor te stellen. Dygert verpulverde onderweg de tussentijd van de Wit-Russische en deed daar bij de finish nog een schep bovenop. Toen Van der Breggen bij het eerste tussenpunt al bijna anderhalve minuut prijsgaf en ook Van Vleuten een minuut moest toegeven, was al duidelijk dat Dygert de winst zou pakken.

In het tweede deel van de wedstrijd zette Dygert de puntjes op de ‘i’ en zat er voor Van Vleuten en Van der Breggen niets meer dan een zilveren en bronzen medaille in. Van der Breggen finishte uiteindelijk op 1.32 minuut van Dygert. De als laatste gestarte Van Vleuten pakte nog wel het brons, maar gaf bijna twee minuten prijs.

Chloe Dygert 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen