7 september 2019 | Michael Kerkhof

Bennett omzeilt valpartij en wint in Oviedo, Jakobsen past

Sam Bennett heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Ronde van Spanje. De Ierse sprinter van Bora-hansgrohe schreef in Oviedo de veertiende etappe op zijn naam. Nederlands kampioen Fabio Jakobsen kon zich niet mengen in de strijd om de zege. De 23-jarige Gelderlander moest passen toen de weg in de laatste honderden meters licht omhoog ging.

Valpartij

Bij het ingaan van de laatste kilometer vond een flinke valpartij plaats, redelijk voorin het peloton. Ook enkele klassementsrenners gingen daarbij onderuit. Primoz Roglic, de man in de rode leiderstrui, bleef ongedeerd. De valpartij zorgde ervoor dat van een georganiseerde massasprint geen sprake was. Bennett toonde zich in de chaos met afstand de sterkste renner.

Fabio Jakobsen werd slechts 21ste. Jetse Bol was op de 16de plaats de beste Nederlander.

Groenewegen en Ewan

In de Tour of Britain schreef Dylan Groenewegen de openingsetappe op zijn naam. In een massasprint was hij duidelijk sterker dan onder andere Mathieu van der Poel, die in Groot-Brittannië als voorbereiding rijdt op het WK. In Brussel was het een stuk spannender. Na bestudering van de finishfoto werd Caleb Ewan als winnaar aangewezen in de Brussels Cycling Classic. Pascal Ackermann werd tweede.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen